2024. május 19. - Ivó, Milán

Schmitt: Van még teendő, de van tartalékunk

Schmitt Pál szerint van még teendő bőven, azonban a Fidesznek van tartaléka, mégpedig a polgári körök.
2009. augusztus 27. csütörtök 22:06 - HírExtra
"Most nem szabad szétszéledni, (...) most éppen a polgári körök következnek" - hangsúlyozta.

A politikus úgy fogalmazott: a jövőre hatéves Polgárok Háza lassan beteljesíti feladatát, és "elkezdhetjük a polgárok hazája építkezését".

Schmitt Pál a Fidesz-KDNP EP-választási szlogenjére - Erős Magyarország egy erős Európában - utalva közölte: az erős Magyarország elsősorban erős kormányzást jelent - ahogyan már ezer éve azt jelenti - erős intézményekkel, erős gazdasággal, erős közbiztonsággal, erős önkormányzatokkal, erős családokkal és benne erős polgárokkal, hiszen "mindenkinek polgárrá kell válnia". Így áll össze az erős Magyarország - vélekedett.

A polgári körökről szólva azt mondta, e csoportoknak köszönhető, hogy "egyetlenegy szó eljut egyetlenegy nap alatt" legalább kétmillió emberhez.

Az EP-képviselő előtt Kubatov Gábor, a Polgárok Házának igazgatója köszöntötte a vendégeket, őt pedig Hende Csaba, az Országgyűlés jegyzője követte, aki beszédében az első sorban helyet foglaló Orbán Viktor Fidesz-elnökhöz fordulva úgy fogalmazott, "minden jel arra utal, hogy néhány hónap múlva - ha csak megint el nem szúrjuk - újra kezedbe kell venned a kormánypálcát. Ez a rég várt győzelem nem diadalmenettel, hanem romeltakarítással fog kezdődni." Az Orbán Viktorra váró feladat - megfogalmazása szerint - nem Szent István-i, hanem IV. Bélának a tatárjárás utáni teendőihez hasonló.

Beszédében Hende Csaba kifejtette: a "vétkeseket" meg kell keresni, és felelősségre kell vonni; a választások után azonnal meg kell adni a magyar állampolgárságot azoknak a határon túli magyaroknak, akik kérik; a zsebszerződésekkel külföldi kézbe kerülő magyar termőföldet vissza kell szerezni; illetve meg kell akadályozni a "demográfiai katasztrófát".

A Polgárok Háza öt évvel ezelőtt, 2004-ben nyitotta meg kapuit a fővárosi, VIII. kerületi Visi Imre utcában, ahol egy régi lakóházat újítottak fel adományokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását