2024. május 19. - Ivó, Milán

Újabb megszorítások jönnek?

A Fidesz szerint a kormány részéről újabb értelmetlen megszorító intézkedések következnek, amelyek sok ezer állást sodornak ismét veszélybe.
2009. augusztus 27. csütörtök 14:05 - HírExtra
Bernáth Ildikó fideszes országgyűlési képviselő közleményében azt írja: "a gyenge és alkalmatlan MSZP-kormány Bajnai Gordon vezetésével csak megszorító intézkedéseket hozott, amelyek tovább mélyítették a válságot, és még több munkahely elvesztését okozták".

Az ellenzéki képviselő annak kapcsán reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön azt közölte: az áprilisi-júniusi enyhe csökkenés után emelkedett a munkanélküliség 2009 május-júliusában: a vizsgált időszakban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 811 ezer, a munkanélkülieké 407 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 9,7 százalékot tett ki.

Bernáth Ildikó kiemelte: a 2010-es költségvetésről kiszivárgó hírek szerint újabb értelmetlen megszorító intézkedések következnek, amelyek sok ezer állást sodornak ismét veszélybe. Mint írja, szó sincs a Bajnai Gordon által emlegetett kilábalásról, a "bizalom visszatéréséről", a körülmények javulásáról.

"Az a gyurcsányi politika és gazdaságpolitika folytatódik, amely okozója az elmúlt évek magyar gazdasági válságának" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását