2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz-kormány stadiont épített volna Debrecennek?

A polgári kormány időszakában már készen voltak a debreceni futballstadion építési tervei - közölte Pósán László fideszes országgyűlési képviselő, a párt debreceni elnöke csütörtökön a nagyerdei pálya bejáratánál tartott sajtótájékoztatón.
2009. augusztus 27. csütörtök 13:36 - HírExtra
A politikus utalt arra: a polgári kormány számára nem volt kérdéses, hogy Debrecenben stadiont kell építeni, már csak annak okán sem, mivel a hajdú-bihari megyeszékhely az ország második legnagyobb városa.

A 2002-es kormányváltás azonban megakadályozta a debreceni stadionépítést - tette hozzá.

"Debrecenben nem lesz stadion" - idézte Gyurcsány Ferenc akkori ifjúsági és sportminiszternek a Debrecenben, Loki-sállal a nyakában tett nyilatkozatát a fideszes politikus. Ekkor pedig már komoly sikerei is voltak a Lokinak, 2003-2004-ben ugyanis bajnokként játszott a BL-selejtezőkben.

A stadion hiánya komoly károkat okozott Debrecennek, s ennek kapcsán is látszik, mitől fosztották meg a várost a szocialisták - mondta.

Szepesi Zsolt, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók pártjának hajdú-bihari elnöke szerint több százmilliós veszteség éri a helyi vállalkozókat amiatt, hogy a főtáblás mérkőzéseket a csapat nem játszhatja Debrecenben.

Utalt arra, hogy a legutóbbi Puskás Ferenc stadionbeli mérkőzésen a Loki "összekovácsolta az országot".

Szavai szerint Debrecen egyedül nem vállalkozhat arra, hogy stadiont építsen, ahhoz mindenképpen szükséges az állami támogatás.

Pósán László utalva Kósa Lajos, debreceni polgármester ez irányú nyilatkozataira is elmondta: leporolják a régi stadionterveket, s megkezdődik Debrecenben az új stadion építésének előkészítése.

Időközben helyi civil szervezetek kezdeményezték: a lakosság akár téglajegyek vásárlásával is támogassa az új Loki-stadion felépítését.

Kósa Lajos a Debreceni Városi Televízióban korábban bejelentette, hogy már az idén elkezdik egy új debreceni stadion tervezését, és az építkezés jövő tavasszal kezdődhetne. A fideszes politikus elmondta, minimum 4,5 milliárd forintból, 15 vagy 30 ezer fő befogadására alkalmas stadion épülne Debrecenben, ha a kormány úgy dönt, hogy támogatja a beruházást. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a TV2-nek úgy nyilatkozott, ha pártja megnyeri a jövő évi választásokat, abban az esetben megépül a pálya.

A debreceni csapat jelenleg nem játszhat saját pályáján a Bajnokok Ligája főtábláján, mert a létesítmény nem felel meg az európai szövetség (UEFA) előírásainak. A "Loki" a bolgár Levszki Szófiát - kedden, 2-0-ra - már a budapesti Puskás Ferenc Stadionban győzte le, és itt fogadja majd a BL-főtáblás riválisokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását