2024. április 29. - Péter

Újabb cáfolatok a rádiós botrányban

A 88.1-es frekvencián műsort készíteni jogosult cég tulajdonosa szerint nincs jogvita az engedéllyel nem rendelkező Rise FM rádiót működtető céggel, mert a hatóságok jogerősen eldöntötték már azt.
2009. augusztus 26. szerda 07:52 - HírExtra
A Rádió Infórum Kft.-t, mint a 88.1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavaly az év végén adták el tulajdonosai a RiseFM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt az MTI információi szerint a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.

Az ezt követő eljárásban az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok - Rónai Egon és az EGOPRESS Kulturális Szolgáltató Kft. - dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság.

A Rise FM Kft.-nek az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a korábban balatoni sugárzású Rise FM budapesti terjeszkedés céljából vásárolta meg a Pont FM rádiót, és ezzel együtt a 88.1-es frekvencia sugárzási jogát. A Pont FM akkori tulajdonosa, Rónai Egon, és az ő érdekeltségébe tartozó EGOPRESS Kft. azonban állításuk szerint több tíz millió forintos tartozást titkolt el az adásvétel során, ami miatt jelenleg is perben áll a Rise FM Kft.-vel, és a megtévesztéssel okozott eddig közel 100 millió forintos kárt a mai napig sem térítette meg.

Papp Gábor súlyosan sértőnek nevezte azt az állítást, hogy ügyfelei bárkit is megtévesztettek volna az értékesítés során. Rónai Egon és az EGOPRESS jogi képviselője cáfolta, hogy több tízmilliós eltitkolt tartozása lett volna a cégnek. A jogi képviselő a RiseFM Kft. vádjára azt mondta: a céget vásárlás előtt a RiseFM Kft. egy hónapig vizsgálta, és minden szükséges intézkedést megtehetett hogy jogi és gazdasági helyzetét megfelelően átlássa. A felek közötti jogvitában mind a Cégbíróság, mind a Hírközlési hatóság jogerősen ügyfelének adott igazat. Sajnálatos módon a RiseFM Kft. a jogerős határozatokban foglaltaknak a mai napig nem tett eleget - tette hozzá.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság hétfőn jelentette be, hogy napokon belül a rendőrség segítségét kérik ahhoz, hogy az engedéllyel nem rendelkező Rise FM Rádió adását beszüntethessék a budapesti Citadelláról. A budapesti 88.1 frekvencián ugyanis most két adó szól, a Rádió Infórum Kft. által működtetett Pont FM és a RiseFM, ám engedélye csak az előbbinek van. Márton György, a hatóság szóvivője az MTI-nek hétfőn azt mondta: mivel a jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, a rádió törvénytelenül működik, ezért el kell hallgatnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. augusztus 28. 13:17
Akkor újra lesz Partizánbál? :))))
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását