2024. május 19. - Ivó, Milán

"Mély gödörbe lökte a kormány az országot"

Szijjártó Péter szerint újabb bizonyíték született arra, hogy a kormány egy rendkívül mély gödörbe lökte Magyarországot.
2009. augusztus 24. hétfő 18:36 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője azzal kapcsolatban mondta ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, hogy gazdasági adatok szerint Bukarestben is magasabb az emberek bérszínvonala, mint Budapesten. Kiderült, Varsó, Prága és Pozsony után már a román fővárosban is jobban keresnek az emberek, mint Budapesten - közölte Szijjártó Péter. Véleménye szerint mindez világosan mutatja annak a gazdaságpolitikának a kudarcát, amelyet az elmúlt hét évben a szocialista kormányok folytattak, valamint a megszorító intézkedések értelmetlenségét, feleslegességét.

Rámutatott, az adatok szerint ha ma egy magyar ember dolgozik egy órát a magyar fővárosban, akkor kevesebbet keres, mint egy román ember egy óra alatt Bukarestben, egy török ember egy óra alatt Isztambulban, vagy egy perui egy óra alatt Limában, vagy mint egy kolumbiai ugyanennyi idő alatt Bogotában. "A lemaradásunk egyre súlyosabb mértékeket ölt (...); mindenki úgy húz el mellettünk, mint a gyorsvonat" - fogalmazott ezzel összefüggésben.

Új irányra van szükség, "amellyel visszaelőzhetjük Perut, Kolumbiát, Romániát, és amellyel talán belátható távolságra kerülnek a csehek, a szlovákok és a lengyelek is" - mondta Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vilmos52
2009. augusztus 24. 19:03
Ezért a nyilatkozatért szüntetik meg a vasutvonalakat,hogy ne legyen legközelebb már mire hivatkozni a FIDESZ-nek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását