2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz hibája a több tízmilliós végkielégítés?

Fetser János, Orosháza volt szocialista polgármestere, országgyűlési képviselő kategorikusan cáfolta az MTI-nek hétfőn, hogy a korábbi városvezetés által delegált igazgatóság hibája miatt kellett több tízmillió forint végkielégítést fizetni a Gyopárosfürdő Zrt. menesztett igazgatójának.
2009. augusztus 24. hétfő 17:48 - HírExtra
A képviselő ezzel reagált a város mostani alpolgármesterének, Dancsó Józsefnek a hétfői közleményére, amelyben a fideszes politikus egyebek között azt írta, hogy "Orosházán a fürdő igazgatójával éppen az előző szocialista vezetés, az MSZP által delegált igazgatósági elnök kötötte meg azt a szerződést, amelynek alapján a bíróság végül is megítélte a több tízmillió forintot".

Dancsó József egyébként azért közölte álláspontját az MTI-vel, mert korábban Nyakó István az MSZP szóvivője azzal vádolta meg a jobboldali többségű Orosháza vezetését, hogy kilenc hónapi munkaviszony után, csaknem negyvenmillió forint végkielégítéssel távozott a fürdő igazgatója.

Fetser János szerint azonban a 2006-os önkormányzati választásokat követően az MDF és Fidesz többséget szerzett a városban, sőt az MDF által támogatott jelölt, Németh Béla foglalta el a polgármesteri széket. Röviddel ezután felmondtak Gyopárosfürdő vezérigazgatójának, s kicserélték az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjait.

Hozzátette: a fideszes alpolgármester, Dancsó József által felügyelt fürdő irányítói azonban szabálytalanul vezették le azt a közgyűlést, amelyen felmondtak a vezérigazgatónak. Az állásából eltávolított vezető ezért bírósághoz fordult, és a Szegedi Ítélőtábla megsemmisítette a közgyűlés határozatait, ezzel gyakorlatilag visszaállt az eredeti állapot.

Fetser János végül leszögezte: időközben azonban a fürdő élére új vezérigazgatót választottak, így a leváltott vezető, megegyezve a jobboldali vezetéssel, összesen mintegy 37 millió forint végkielégítéssel távozott a fürdő éléről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását