2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: A magyar kormánynak nincs tekintélye

A Fidesz szerint ami Sólyom László államfő Révkomáromba tervezett útjával kapcsolatban történt, az azt is mutatja, hogy a jelenlegi magyar kormánynak nincs tekintélye.
2009. augusztus 24. hétfő 17:55 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján - kérdésre válaszolva - azt mondta: egészen elképesztő, hogy ma a magyar kormány és a miniszterelnök olyan szinten gyenge, hogy egy szomszédos állam kormányfője meg merje azt tenni, hogy megígéri Bajnai Gordonnak Sólyom László védelmét, majd néhány perc múlva egy nyilvános sajtótájékoztatón egészen másról beszél, és a köztársasági elnök kitiltását közli.

Az ellenzéki képviselő véleménye szerint a mai magyar kormánnyal azért lehet mindezt megtenni, mert nincs tekintélye, gyenge, az ország pedig betonbiztos sereghajtó mindenhol. Egy erős országgal szemben sokszor meggondolja egy másik állam miniszterelnöke, hogy ilyet tegyen, és nyilvánvalóan nem is merne ilyet tenni - jegyezte meg.

Emellett rámutatott arra is, hogy a jelenlegi szlovák kormányról hónapok óta kiderül, fogalmuk sincs az Európai Unió mibenlétéről, lényegéről, alapvető értékeiről, azokkal teljesen ellentétesen kormányoznak.

Szijjártó Péter közölte: az már a soron következő magyar kormány feladata, hogy a két ország viszonyát újjáépítse a közös tisztelet alapján.

Sólyom Lászlót pénteken nem engedték be Szlovákiába. Robert Fico szlovák miniszterelnök péntek délután, rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be a pozsonyi döntést, miután tanácskozott Robert Kalinák belügyminiszterrel és Ján Packa országos rendőrkapitánnyal. Az erről szóló diplomáciai jegyzéket átadták Magyarország pozsonyi nagykövetségének. A köztársasági elnök a lépést példátlannak, a két szövetséges állam viszonyában megmagyarázhatatlannak és kimenthetetlennek nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 24. 18:30
Szíjjártó Péter nemcsak becstelen,hanem tájékozatlan is.A kormány nem parancsol az államfőnek,aki ez esetben egy öntörvényű,makacs öregúr,aki még -amit többször bizonyított-diplomáciai érzékhiányos is.Másrészt:Sólyom nem kormánytag,vagyis nem a kormánynak "nincs tekintélye",hanem Sólyom Lászlónak!Erre bizonyíték:első számú csődje a vajdasági magyarokkal,akik visszavonták az elfoglalt öregúr meghívását(hja, a bazsarózsák!),a második defter Romániában érte,amikor gépét nem engedték leszállni,de ő mégis "megmutatta",hogy személygépkocsival mégis odaér(udvarias a román kormány!),a harmadik "csapás" most érte,amikor az 1968-as csehszlovákiai invázió évfordulóján(amit még Kádár is elítélt!),augusztus 21-én szobrot ment volna avatni Révkomáromba...Ez nem a magyar kormány "tekintélyének csorbulása" Szíjjártó Pufi,hanem egy kétes módon megválasztott államfó Fidesz által támogatott baromságai!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását