2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ha nem szerveznék ki a parkolást, ihatnánk este is a Terézvárosban? II.

Rendkívül érdekes fejlemények láttak napvilágot a tegnapi, Szabad Európa Társaság rendezvényén, ahol azt boncolgatták, miért rossz a terézvárosi alkoholtilalom. Az egésznek a Centrum kft-hez van köze?
2009. augusztus 1. szombat 16:19 - Pásztor Balázs

Megkérdeztük - interjú Rabin Lászlóval

A minden logikát nélkülöző döntés mögött tehát egyértelmű, hogy a Rabin által említett "külső érdekek" állnak, így hát megkérdeztük a politikust, hogy szerinte melyek ezek az érdekek?

Az előterjesztő vagy roppant hanyag volt, vagy szándékosan halasztották az utolsó pillanatra a döntést. Tíz éve nyilvánvaló, hogy a szerződés 2009 szeptemberében lejár. Ehhez képest az utolsó testületi ülésen, június 25-én döntöttek a pályázat kiírásáról (ami természetesen annak kedvez, aki eddig is sikerrel pályázott rá - a szerk.). Ha valaki megtámadja a tendert, akkor továbbra is a Centrum-nál marad a parkoltatás, hisz meg kell hosszabbítanunk a szerződést. Botrányos.

Más érdekek írják felül az önkormányzat érdekeit. Az önkormányzat érdeke az, hogy lehetőségeit kihasználva maximális bevételre tegyen szert. A parkolás kiszervezésével viszont óriási összegektől esik el. A kerületi vagyonkezelőt alkalmassá lehet tenni ezen feladat elvégzésre - a testület többsége ennek a lehetőségét is elvetette.

A Hírszerző 2007-es cikke szerint MSZP-Fidesz üzleti szövetség áll a Centrum kft. mögött. Ön szerint is elképzelhető ez?


Ha ez igaz, akkor csatlakozott hozzá az SZDSZ is. A viccet félretéve, nem tudom pontosan, hogy ez most párt, vagy nem párt, vagy hogy pontosan kicsodák, de az egészen biztos, hogy nem Terézváros lakóinak érdekeit szolgálják.

Hogy lehetne felhasználni a parkolás önkormányzati szervezésével megtakarított összeget?

Terézváros éves költségvetése 13 milliárd forint, a parkolás kiszervezésének megakadályozásával pedig legalább évi egymilliárdot lehetne megtakarítani. Ebből a pénzből lehetne fedezni a további rendőri vagy közterület-felügyelői erők költségeit, de a csarnok felújításától kezdve igen sok más célra jutna belőle.

A végére egy nem idevágó kérdés: mi a véleménye a mostani SZDSZ-ről?


Az SZDSZ hónapok óta nem létezik. Amire kérdésével gondolt, az már csak Mesterházy Ernő magáncége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását