2024. május 16. - Mózes, Botond

A környezetszennyezés ellen lép fel a Fidesz

A környezetvédelmi hatóságot bírálta a Miskolctól kevesebb, mint tíz kilométerre lévő Borsodi Érc-, Ásvány- és Hulladékhasznosító (BÉM) Zrt. környezetkárosító tevékenységének engedélyezése miatt Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa miskolci sajtótájékoztatóján pénteken.
2009. július 17. péntek 14:58 - HírExtra
A lakosság és a környezetvédők érdekeit a környezetvédelmi hatóság nem támogatja, hanem ellenkezőleg, "a lakosságot, a környezetvédőket, a zöld szervezeteket tartja ellenségnek", ezért a szaktárca vezetőjétől azt várjuk, hogy a BÉM-mel kapcsolatos összes kiadott dokumentumot vizsgáltassa fölül - mondta a környezetvédelmi politikus.

Illés Zoltán hozzátette: követelik, hogy készüljön teljes körű anyagmérleg, mert a gyár tevékenysége kimeríti a "környezetvédelem ellenes tevékenységet".

A közigazgatásilag Sajókeresztúrhoz tartozó, mintegy kétszáz embert foglalkoztató BÉM a Dunaferrnek és az osztrák Voest Alpin acélipari konszernnek gyárt vasérc-zsugorítványokat. Illés Zoltán gyanúja szerint azonban engedély nélkül veszélyes, részben külföldről behozott hulladékot éget el, jelentősen károsítva a környezetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását