2024. május 7. - Gizella

Fidesz: Nem az MSZP dönti el, ki mit mond

Egy demokráciában nem az MSZP határozza meg, hogy ki mikor és mit mond - közölte az MTI-vel a Fidesz-frakció Nyakó István csütörtöki nyilatkozatára reagálva.
2009. július 16. csütörtök 16:53 - HírExtra
A Nyakó Istvánnak címzett "Kérjük, olvasson!" felszólítással kezdődő közleményben a Fidesz úgy fogalmaz: "Bár ez egy szocialista politikus számára még húsz évvel a rendszerváltoztatás után is bizonyára feldolgozhatatlan, illetve fájdalmas is, ennek ellenére egy demokráciában nem az MSZP határozza meg, hogy ki mikor és mit mond."

A közleményben az MSZP szóvivőjének figyelmébe ajánlják a Fidesz honlapján is megtalálható, a párt kongresszusa által elfogadott, Fundamentumok című elnöki program egyik pontját - "egyik legfontosabb láncszemét" -, amely az önálló kormányzás gondolatát rögzíti.

A dokumentum e pontja így hangzik: "A Fidesz megcélozza a saját program alapján álló, önálló kormányzást, és mint eddig, ezután sem köt koalíciót a kommunista diktatúra utódpártjával és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal."

A Fidesz-frakció közleményében emlékeztetett Orbán Viktor szombati, a párt országos választmányának tisztújító ülésén elmondott beszédére, amelyben az előbbi gondolatot "egészítette ki" a Fidesz elnöke azzal, hogy ha lesz olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja.

Nyakó István csütörtökön az MTI-nek úgy fogalmazott: Orbán Viktor a bálványosi szabadegyetemen mindig kinyilatkoztatásokat tesz: itt szokta elmondani azokat "az aranyköpéseket", amelyek a magyar szélsőjobb fülének és szívének oly kedvesek. Ha Orbán Viktor nem csak "vakításnak" szánta a mondatait, bizonyítsa tettekkel: mondja fel a Fidesz és a Jobbik politikai együttműködését minden önkormányzatban most, a tusnádfürdői szabadegyetemen - fűzte hozzá az MSZP szóvivője.

A romániai Tusnádfürdőn a héten kezdődött jubileumi XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáboron ("Tusványoson") részt vesz Orbán Viktor is. Az MTI úgy tudja, hogy a szombaton Traian Basescu román államfő is jelen lesz azon a vitán, amelynek keretében a Fidesz elnöke megtartja immár hagyományosnak mondható előadását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. július 16. 17:25
Na, már megint mit akar az mszp???...már többször elmondta a fidesz, hogy nem akar együtt kormányozni a jobbikkal. A jobbik szintén ezt nyilatkozta. Akkor most miért kell mindig ezen csámcsogni? Amúgy meg a fidesznek a majd 70%-os támogatottsággal miért kis kellene bátkivel is összeállnia. Az önkormányzatoknál meg előfordul fidesz-mszp együttműködés is, most mi lenne, ha a jobbikosok ennek befejezésére szólítgatnák fel a két pártot. Ha végre valahol tudnak együttműködni és ha jól megy akkor hadd csinálják.Ez az egymás fölszólítgatása meg már unalmas, úgyis tudják, hogy semmi eredménye, akkor meg minek? Az is elég lenne, ha elmondanák normálisan a véleményüket, megindokolnák miért úgy, aztán ha nem tudnak megegyezni hagyják békén egymást, úgyis a kormánypátté a terep. Azt meg el kell viselni, ha van a jobbik is, mert demokrácia van és nem magától hulltak a szavazólapok a nevükkel bejelölve a szavazóurnába, hanem szavazóképes állampolgárok tették.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását