2024. április 26. - Ervin

Deutsch: Befolyásos a Fidesz az EP-ben

Deutsch Tamás szerint nagyon komoly, az érdemi döntéseket befolyásoló pozíciókat töltenek be a Fidesz-KDNP listájáról mandátumot szerzett képviselők az Európai Parlamentben (EP).
2009. július 17. péntek 11:31 - HírExtra
A fideszes EP-képviselő azzal összefüggésben beszélt erről pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy csütörtökön Strasbourgban elosztották az Európai Parlament bizottsági helyeit, tisztségeit.

Deutsch Tamás a bizottsági helyeken túl arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar nemzeti érdekek európai képviselete szempontjából egy "figyelemreméltó trojka" áll össze Orbán Viktor mint néppárti alelnök, Schmitt Pál EP-alelnök és Szájer József mint az EP néppárti frakciójának alelnöke személyében.

A politikus kifejtette: a néppárti magyar delegáció (Fidesz-KDNP) vezetőjének ismét megválasztott Szájer József mellett a delegáció tiszteletbeli elnöke lett az erdélyi Tőkés László. "Ez a döntés világossá teszi, hogy az EP-ben, az EP néppárti frakciójában állampolgárságtól függetlenül valamennyi magyar nemzetiségű képviselő egymással szorosan együttműködve kíván annak érdekében dolgozni, hogy minél hatékonyabban tudjuk képviselni a Kárpát-medencei magyarság érdekeit" - fogalmazott.

Tőkés László tiszteletbeli elnökké történő megválasztása szerinte az egyik legnagyobb jelentőségű döntés a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítésének folyamatában.

A politikus szólt Schmitt Pál EP-alelnökké választásáról is, és ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy szintén egy volt kommunista országból származó képviselőt, a lengyel Jerzy Buzeket választották két és fél évre az Európai Parlament elnökévé. Egyértelművé vált mindezzel, hogy nem lehet, nem szabad, és nem is érdemes régi és új uniós tagországokról beszélni, ezt a megosztást érvényesíteni - vélekedett.

Deutsch Tamás felidézte, hogy a fideszes EP-képviselők közül bizottsági alelnöknek választották Gál Kingát (állampolgári jogok bizottsága), Járóka Líviát (nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság), Hankiss Ágnest (petíciós bizottság) és őt magát is (költségvetési ellenőrzés).

A képviselő hangsúlyozta: a Fidesz történelmi győzelmet aratott a június 7-i európai parlamenti választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását