2024. április 29. - Péter

Védett madarakra lövöldözött

Meglőtt védett madarakat talált egy természetvédelmi őr a Kengyelen lévő halastónál, az eset bejelentése után a törökszentmiklósi rendőrök hamarosan elfogták az lövöldözőt.
2009. július 17. péntek 14:19 - HírExtra
A vadászpuskával eltalált két búbos vöcsökből az egyik elpusztult, a másik pedig megsérült. A madarakat a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársa csütörtökön fedezte fel, és bejelentést tett az esetről a rendőrségen - mondta el a részletekről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó Zita százados hozzátette: a törökszentmiklósi rendőrök megtalálták az elkövetőt, egy 34 éves kengyeli férfit. A vadászpuskát lefoglalták, az ügyben természetkárosítás bűncselekménye miatt indult eljárás.

A búbos vöcsök magyarországi becsült állománya 7000-9000 pár, ezeket a vízimadarakat elsősorban a vizes élőhelyek eltűnése fenyegeti - olvasható a Wikipedia internetes lexikon szócikkében.

A madarat a 19. században vadászták kalapdíszként használt gallértollaiért, de ezt a csapást az állomány már kiheverte. Magyarországon védett, eszmei értéke 50 000 forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását