2024. április 30. - Katalin, Kitti

Demszky mentse meg az SZDSZ-t?

Az SZDSZ kaposvári ügyvivő testülete arra kéri Demszky Gábort, hogy "hallja és hallgassa meg" Pető Iván, Konrád György, Haraszti Miklós és a százas nagyságrendben kilépő SZDSZ tagok szavát, állítsa meg a romlás folyamatát, és terelje a „politikailag korrekt” mederbe az újonnan megválasztott elnök működését.
2009. július 15. szerda 12:25 - HírExtra
A testület szerdán juttatta el nyilatkozatát az MTI-hez, amelyben arról írnak, hogy a vasárnapi küldöttgyűlés óta a Szabad Demokraták Szövetsége a teljes ellehetetlenülés szélére került, mivel az elmúlt napokban soha nem látott mértékű kilépési hullám vette kezdetét.

A szabad demokraták Somogy megyei szervezője által elküldött nyilatkozat azt taglalja, hogy a kilépők között nemcsak a vidéki és fővárosi szervezetek kevésbé ismert tagjai vannak, "akiknek távozása ugyancsak súlyos veszteség", de az egykori demokratikus ellenzék tagjai is sorra lépnek ki a pártból.

A testület tagjai kijelentik, különösen fájó látni számunkra, hogy ez a szakítás Demszky Gábor budapesti főpolgármester és a demokratikus ellenzék egykori tagjai között is végbement. Hozzáteszik, Demszky Gábor szintén sokat tett a magyarországi rendszerváltás érdekében, tagja volt a demokratikus ellenzéknek, s az SZDSZ húszéves, most már biztonsággal kijelenthetően véget érő történetének fontos egyénisége volt.

A kaposvári szabad demokrata ügyvivő testület kijelentette, hogy a főpolgármester által támogatott és "minden eszközzel az elnöki székbe segített Retkes Attila meggondolatlan és sokszor felkészületlenségről tanúbizonyságot tevő nyilatkozataival megvalósítani látszik azt, amit az SZDSZ politikai ellenfelei hosszú idő óta sikertelenül próbáltak meg elérni".

Demszky Gábor nem kíván reagálni a kaposvári szabad demokraták felszólításaira - Czuk Dorottya, a Városháza sajtófőnöke az MTI kérdésére azt mondta, a fővárosi főpolgármester már egy délelőtti sajtótájékoztatóján is kijelentette, hogy az SZDSZ politikájával kapcsolatban nem kíván nyilatkozni, mert a háttérbe lépett, és már nem is ügyvivő.

Az SZDSZ kaposvári ügyvivő testülete a nap folyamán arra kérte Demszky Gábort, hogy "hallja és hallgassa meg" Pető Iván, Konrád György, Haraszti Miklós és a százas nagyságrendben kilépő SZDSZ tagok szavát, állítsa meg a romlás folyamatát, és terelje a politikailag korrekt” mederbe az újonnan megválasztott elnök működését.

A nyilatkozatban a sorozatos kilépésekről is értekező testület kijelentette, hogy a főpolgármester által támogatott és "minden eszközzel az elnöki székbe segített Retkes Attila meggondolatlan és sokszor felkészületlenségről tanúbizonyságot tevő nyilatkozataival megvalósítani látszik azt, amit az SZDSZ politikai ellenfelei hosszú idő óta sikertelenül próbáltak meg elérni".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Phil Ivey
2009. július 15. 14:44
Demszky mentse meg az SZDSZ-t? Milyen SZDSZ-t?
drew2
2009. július 15. 14:37
szánalmasak ezek a próbálkozások... egy újabb politikai múmiát akarnak pártelnöknek? hol élnek ezek?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását