2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az MSZP nem aggódik az SZDSZ miatt

Az MSZP nem aggódik az SZDSZ-ben történtek miatt, mivel a liberális pártban mindig is többségben voltak az ország iránt felelősséget érző politikusok - mondta a szocialisták elnöke kedden az MTI-nek.
2009. július 14. kedd 14:17 - HírExtra
"Az SZDSZ-es képviselők között mindig is többsége volt az ország iránt érzett felelősségnek, ezért nem aggódunk, mert ez a felelősség felülír minden pártvitát" - fogalmazott Lendvai Ildikó. Hozzátette: az ország fontosabb, mint egy párt, fontosabb, mint egy pártban a pillanatnyi pozíciók.

A pártelnök szerint az a program, amelynek a támogatásáról az SZDSZ döntött, továbbra is a kormány programja, a személyek változása ezt a felelősséget nem írja felül.
Arra a kérdésre, lesz-e egyeztetés közte és az SZDSZ új elnöke között, Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: Retkes Attila is azt nyilatkozta, hogy a kormány válságkezelő intézkedéseit támogatni tudják, ez pedig a frakcióban sosem volt kérdéses.

Hozzáfűzte: az MSZP-frakció eddig is az SZDSZ-frakcióval és annak választott vezetőjével egyeztetett.

Az MSZP, mint minden parlamenti pártelnökkel, az SZDSZ újonnan megválasztott elnökével is korrekt viszonyra törekszik - közölte a pártelnök.

A szabad demokraták vasárnapi elnökválasztása óta a párt tucatnyi alapítója, támogatója, köztük a demokratikus ellenzék több tagja is jelezte, kilép az SZDSZ-ből.
Indoklásul azt hozták fel, hogy hűek kívánnak maradni eszményeikhez, ezért nem vállalnak közösséget "a párt jelenlegi vezetésével, meghirdetett elveivel, megosztó stílusával".

Retkes Attila újonnan megválasztott elnök azt kérte az SZDSZ-frakció vezetőjétől, hogy mondjon le posztjáról. Kóka János ezt visszautasított, mondván, a pártnak továbbra is a frakció az egyetlen működőképes testülete, és a válságkezelésnek folytatódnia kell.
Retkes Attilát vasárnap választották meg az SZDSZ elnökének a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén. Az elnök sajtótájékoztatóján elképzelhetőnek nevezte, hogy támogatják a kormány egyes válságkezelő intézkedéseit, ha azok összeegyeztethetők eszmerendszerükkel és szakpolitikájukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását