2024. április 28. - Valéria

MSZP: a fóti polgármesternek mennie kell!

Az MSZP Pest megyei elnökhelyettese szerint azonnal le kell mondania Fót fideszes polgármesterének, Mádly Zsoltnak, ugyanis sem polgármester, sem közéleti szereplő nem lehet Magyarországon az, aki nem tud uralkodni az indulatain.
2009. július 9. csütörtök 17:42 - HírExtra
"Nem bízhatjuk a települések vezetését olyan emberre, aki kivetkőzik emberi mivoltából, és másokkal szemben erőszakoskodik" - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Varju László.

Fábry Béla, Fót MSZP-s alpolgármestere szerdán az MTI-nek elmondta, hogy az ominózus keddi ülésen a polgármester elleni bírósági kereset benyújtása szerepelt volna a napirenden. A testület egy része szerint ugyanis a város első embere sorozatos törvénytelenségeket követ el, ezért indokolt lenne tisztségének megszüntetése.

A polgármester azonban - Fábry Béla állítása szerint - megakadályozta az ülés megtartását. Jogvitába, szóváltásba keveredtek, miközben a polgármester a keze ügyében lévő konnektorral megdobta őt, amitől eleredt az orra vére - mondta. Ezek után az alpolgármester elment a rendőrségre, ahol bejelentést tett az esetről.

Az MTI Mádly Zsolt polgármestert nem érte utol, ám Pozderka Gábor, a Fidesz városi alelnöke, képviselőként és szemtanúként szintén beszámolt szerdán a történtekről. Elmondása szerint az ülést nem volt joga az alpolgármesternek összehívni, emiatt alakult ki a szóváltás. A vita hevében az alpolgármester a polgármester kezére ütött, ő pedig kitépte a mikrofon zsinórját az asztalba épített csatlakozóból. A zsinór vége a lendülettől elérte az alpolgármester arcát. Megfogalmazása szerint ekkor a sértett teátrális módon szenvedést színlelt, de közben nem látszott, hogy vér folyt volna az orrából.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a feljelentés a dunakeszi rendőrségre érkezett, ahonnan a helyi bírósághoz továbbították az ügyet. A bíróság könnyű testi sértés miatt jár el.

Egy másik, szintén a fóti önkormányzatot érintő ügyben a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat nyomozást - utalt rá Beluzsárné Belicza Andrea. A város polgármestere ugyanis még júniusban tett ügyészségi bejelentést vesztegetés gyanúja miatt. Egy titokban készített hangfelvételen az önkormányzat pályázati pénzei egy részének megszerzéséről beszélgettek hárman, ennek részleteit kutatják a rendőrök - tette hozzá a sajtóreferens.

Varju László csütörtöki közleményében erre utalva azt írta, a Pest megyei MSZP szeretné tudni, hogy a Fidesz lemondatja-e egyrészt gyanúba keveredett, másrészt "bizonyíthatóan garázda módon működő kis diktátorát, a fóti polgármestert". "Ez az a stílus, amire a kétharmadra edző Fidesztől számíthatunk?" - tette fel a kérdést a politikus.

Az MSZP Pest megyei elnökhelyettese a Beluzsárné Belicza Andrea által is említett, titokban készített hangfelvétellel kapcsolatban kifejtette: e felvétel szerint egy helyi munka elnyerésére pályázó, az önkormányzat tulajdonában lévő építőipari kft. vezetője, a cég fideszes felügyelő bizottságának elnöke és egy jogász arról beszélgettek, miként lehetne a beruházáson belül többletforrásra szert tenni. Ennek lényege, hogy a munkát alulértékelnék, majd a pótmunkáért felvett pénz - közel 30 millió forint - egy részét maguk között osztanák el. A felvételen elhangzott az is, hogy baj esetén "Kövér Lacihoz lehet fordulni" - írta Varju László.

Közlése szerint a fideszes polgármester sorozatos törvénysértésekkel akadályozza a város működését: idő előtt berekeszti az üléseket, visszatartja néhány alkalmazott fizetését, és önhatalmúlag elvonja a képviselő-testület jogkörét.

Az ügyben csütörtökön az MDF is megszólalt. Közleményükben azt írták: a fóti korrupciógyanús ügy csak a "jéghegy csúcsa", Kövér Lászlónak pedig tisztáznia kell, hogy kellett-e intézkednie ilyen ügyletekben. A demokrata fórum szerint a "Fideszt érintő korrupciógyanú" mellett tisztázni kell az ügy "MSZP-s szálát" is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását