2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Körvonalazódik a kormányfő személye

Nem valószínű, hogy pártpolitikus lesz az új miniszterelnök, mert olyan jelöltre van szükség, aki képes nagy támogatottságot szerezni - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke az MTI-nek a párt elnökségének vasárnapi budapesti ülése után.
2009. március 22. vasárnap 15:39 - HírExtra
Széles társadalmi és politikai támogatással bíró nemzeti kormányra van szükség, és olyan miniszterelnök-jelöltre, aki ezt a támogatást képes biztosítani Olyan új kormányt kell létrehozni, amely a jelenleginél jóval szélesebb politikai, parlamenti és társadalmi bázissal bír.

"Nemzeti kormányra van szükség" - fogalmazott az MSZP alelnöke, aki szerint ez a széles háttér biztosítaná annak a lehetőségét, hogy bár az új kormányt egyéves mandátumra keresik, az távolabbra tekintő politikát valósítson meg.

Az MSZP alelnöke azt mondta, hogy erről szólnak majd a következő napok tárgyalásai.
Kiss Péter elmondta: az elnökségi ülésen "jelölt nevekről jelölttípusokban hangos gondokozás folyt". Jelöltségre olyan személynek szabad vállalkoznia, aki képes nagy támogatottságot szerezni, és "ez nem valószínű, hogy pártpolitikus".

A kancelláriaminiszter arra a felvetésre, hogy minek van nagyobb esélye, az új kormány alakításának, vagy az előre hozott választásnak, azt válaszolta: "nagyobb esélyt látok arra, hogy új kormányt tudunk alakítani".

Arra a kérdése, hogy koalíciókötésben gondolkoznak-e, azt válaszolta: többféle módja lehet az együttműködésnek, a formát ahhoz kell igazítani, hogy mi szolgálja a széles társadalmi és politikai háttér megvalósulását.

Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati kongresszusán jelentette be, hogy új miniszterelnök vezetésével alakuljon új kormány. Indoklásul elmondta, hogy a reformpolitikát folytatni kell, s ha ő a változások akadálya, akkor ezt az akadályt most megszünteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását