2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány nemzeti kormányt szeretne

Az MSZP nyitott, nemzeti kormányt szeretne alakítani - jelentette be Gyurcsány Ferenc vasárnap az MSZP elnökségi ülése után. A miniszterelnök hozzátette, stabil kormánytöbbséget szeretnének.
2009. március 22. vasárnap 13:17 - HírExtra
Az MSZP nyitott, nemzeti kormányt szeretne alakítani, amelynek az a célja, hogy a gazdasági világválság közepette olyan intézkedéseket hozzon, amelyek csökkentik a recesszió hatásait, mérséklik a szociális és foglalkoztatási feszültségeket, valamint segítenek, hogy mielőbb magára találjon a gazdaság - közölte Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökségének vasárnapi budapesti ülése után.



Kiszámítható, stabil kormánytöbbséget szeretnének teremteni, nyitottabb háttérrel, és átfogó programmal - mondta a pártelnök, miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: ehhez megállapodások kellenek, és az a jó, ha minél többekkel, minél szélesebb körben tudnak megállapodásokat kötni. Ezért minden parlamenti párttal tárgyalni akarnak.



Az új kormány hivatalba lépéséig a jelenlegi kabinet teljes hatáskörrel rendelkezik, nincs átmeneti időszak. A konstruktív bizalmatlansági indítványt április 6-án nyújtják be, a parlament pedig április 14-én szavaz róla - mondta a szocialista pártelnök.

Gyurcsány Ferenc arra az újságírói kérdésre, miszerint indul-e 2010-ben az országgyűlési választásokon kitérő választ adott. Azt mondta, most nem foglalkoznak ezzel, "kisebb gondjuk is nagyobb ennél".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását