2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fideszesek is összedugják a fejüket

A Fidesz hétfői frakcióülésén és keddi elnökségi ülésén is tanácskoznak majd a miniszterelnök bejelentése miatt kialakult helyzetről.
2009. március 22. vasárnap 12:54 - HírExtra
A hétfői frakcióülést nem a mostani helyzet miatt, hanem már korábban összehívták. A délelőtti ülésen szó lesz a kialakult helyzetről és várhatóan Orbán Viktor pártelnök is felszólal majd - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek vasárnap.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP hétfőn házszabálytól eltéréssel nyújtja be az Országgyűlésnek a parlament feloszlatásáról szóló indítványt. Erről a frakció külön nem szavaz, hiszen februárban már volt egy ugyanilyen javaslatuk, amelyben március 8-ával oszlatták volna fel a parlamentet.

Szijjártó Péter elmondta, hogy Fidesz elnöksége a szokásos időpontban, kedden ülésezik majd, és itt is értékelik a kialakult helyzetet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP szombati kongresszusán azt javasolta, hogy az MSZP alakítson új kormányt új miniszterelnökkel, és kezdjen tárgyalásokat a többi párttal.
A Fidesz és a KDNP ugyanakkor azt közölte, hogy nem tárgyalnak új kormányról, hanem újra benyújtják a parlament feloszlatásáról szóló indítványukat, mert szerintük előre hozott választásokra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását