2024. április 19. - Emma

Benkő Dániel: a férfiakat épp úgy szeretem, mint a nőket!

Benkő Dániel kétségtelenül egy jelenség. A sokszor meztelen lantművész ugyanis mostanában festeget, sokat szerepel a médiában és – nem kacsa – a pápához készül. A HírExtrának elmesélte, hogy mit tartalmaz a csomag, amivel meglepi a szentatyát,
2009. február 13. péntek 18:15 - Gedei Szilárd
Benkő Dánielre mostanában mindenki kíváncsi. Minden héten történik valami vele, vagy ha nem, hát mond valami velőset. Nemrég szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben, az ott szerzett élményeket pedig egy botránykönyvbe foglalta. De megfestette már celebtársai fenekeit is, most pedig a pápához készül a Vatikánba.

A legfontosabb, ami történhet manapság az országban és a világban az az ölelés és a szeretet. Egy ilyen fekete bárány, mint én, aki sok mindent elkövettem az életemben most azt mondja: elég! A szeretet üzenetét, az angyali üdvözletet kell vinnem. Sajnos nem tudom a több milliárdnyi keresztényt egyenként megölelni, de egyet meg tudok: a szentatyát. Ő pedig át fogja venni tőlem az üzenetet.

Milyen üzenete lehet Benkő Dánielnek XIV. Benedek pápához?

Hogy szeretjük. Hogy a magyarság, a Kárpát-medence szereti őt. Ezért én nem áldást kérni megyek, nem kérek tőle semmit, hanem viszek neki valamit. Három éve készülök egy ajándékcsomaggal az útra.

Mit tartalmaz ez az ajándékcsomag, esetleg lefestette magát a pápát is?

Egy százhúsz centiszer hetven centis ajándékcsomagról van szó, egy gyönyörűséges ládáról. Benne lesz a Kárpát-medence esszenciája: egy kis bronzszobrocska a magyar nőt szimbolizálandó, egy porcelántál, illetve egy saját kezűleg készített olajfestmény. Ezek mellett pedig egy öt cédéből álló változata az életművemnek is belekerül. Illetve helyet kap még benne a legkiválóbb magyar pálinka, a szatmári szilva, de a legjobb magyar borokból is kap kóstolót a szentatya. Ha megkapja ezt a pápa, kinyitja és azt fogja mondani: ezeket a magyarokat a keblemre ölelem!

Talán később lefesti a pápa egyik intim testrészét is? Hiszen mostanában rákapott a művészetnek eme fajtájára is.

Néhány hónappal ezelőtt hirtelen ellenállhatatlan vágyat éreztem a festésre. Rájöttem, hogy tudok festeni: engem nem érdekel a technika, csak a hatás, a lendület, hogy nem mindig tudom hova visz a kezem, de a végén ott van a papíron valami gyönyörűség.

Mint amilyet a nemrég megfestett celebtársai hátsójáról készített?

Igen, valóban megfestettem a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban velem együtt szerepelt lányok fenekeit. De azt leszögezem, hogy nálam olyan nincs: celeblány, csak a nagybetűs Nő létezik. 2009 Benkő Dánielnél a nő éve. Engem csak a nő érdekel, viszont mindig tisztelettel vagyok irántuk. Ki vagyok én, hogy rangsoroljak vagy válogassak? A lényeg az, hogy körülöttem legyenek és sugározzák a nőiességet. Úgy imádom őket, ahogy vannak.

És mi a helyzet a konkurenciával, a férfiakkal? Kivel szerepelne például egy újabb dzsungelkalandban?

A férfiakat épp úgy szeretem, mint a nőket – ezt ne értse félre senki. Tehát bárkivel jól érzem magam, de érzelmileg túlfűtött viszonyban csak nővel tudom magam elképzelni. Amit nagyon nem szeretek, az az erőszak. Mindenkit elfogadok úgy, ahogy van, de senkinek nem gyalogolok bele erőszakkal az életébe – se verbálisan, se fizikailag. Legyen akár átlagember, akár celeb.

Ön is ezt a szót emlegeti: celeb. Médiaszociológusoknak is nehezére esik definiálni ezt a jelenséget, hogyan határozná meg Benkő Dániel?

A celebség az én megfogalmazásomban azt jelenti, hogy attól vagy ismert, hogy tettél érte. Tettél érte, hogy azzá válj. S csak úgy válhatsz azzá, ha szeretnek. Az önjelöltek, akik csak azért akarnak ott lenni a médiában, hogy szerepelhessenek, hogy hasznot húzzanak, azok hátsó szándékkal próbálkoznak. Ha nem tudsz adni az embereknek, akkor senki vagy! Ha örömet sugárzol magadból, könnyen celebbé válhatsz – ez Benkő Dániel titka.

Ha már itt tartunk, hogyan határozná meg saját magát Benkő Dániel? Ki Ön valójában?

Én az Úrnak egy létesítménye vagyok. Az ő lénye vagyok, egy kis hullám a tengerben. Egy kis felhő az égen. Aki másnak képzeli magát, az óriásit fog csalódni. Nemrég beszéltem a kedvesemmel erről, hogy én csupán egy porszem vagyok a nagy földgolyón. Pontosan olyan porszem vagyok én itt a Földön, mint ahogyan a Föld egy porszem a világmindenségben. Nem is akarok több lenni. Nem kell a kozmoszban összevissza repülgetni, ugyanazt a csodát, a csillagok születését és elmúlását megkaphatjuk a nő ölében, a p..ában is. Nem kell ennél nagyobbat akarni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

zegiszepes
2009. február 15. 15:02
Benkő Dániel valamikor müvész volt,ma nem az, Ő az uj Győzike aki a hülye primitiv néző jóvoltából,a média
kiszemeltje a nézettség fokozására.Magunk tettük Őt ilyenné,megérdemeljük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását