2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tizenhat éve nem tisztálkodik és nem vág hajat egy ukrán házaspár

Tizenhat évvel ezelőtt abbahagyta a tisztálkodást és a hajvágást egy kelet-ukrajnai nagyváros közepén élő, ufóhívő ukrán házaspár.
2008. május 9. péntek 16:00 - Hírextra

Sahovék, Anatolij és Larisza, Makijivka iparváros központi kerületében laknak, de több mint másfél évtizede - mint állítják - a világmindenség parancsára felhagytak a tisztálkodással, hajvágással és más civilizációs szokásokkal. A férj kétméteresre nőtt szakállát napközben a felsőtestére tekerve viseli. Larisza tömött hajcsóvája is több méter hosszú, tincseit csak addig fésülte, amíg három méternél rövidebb volt - írta legfrissebb számának helyszíni riportjában a Kijevben kiadott Szegodnya napilap.

Sahovék nem csak a testüket óvják a víztől, az öltözetüket sem mossák. Ruhát évente legfeljebb egyszer váltanak, azt rendszerint addig viselik, amíg le nem foszlik róluk. Hasonló módon járnak el az edényekkel is: soha nem mosogatnak.

Több mint tíz éve csak felfogott esővízzel főznek, és azt isszák. Igaz, naponta csak egyszer táplálkoznak, sőt többnapos szüneteket is beiktatnak. Kizárólag növényi táplálékot fogyasztanak, minden káros szokástól tartózkodnak. Együttélésük alatt egyszer sem voltak betegek, gyógyszert sem vettek be soha.
A különös házasság 22 évvel ezelőtt kezdődött, amidőn az akkor 53 éves zongorahangoló és -restaurátor Anatolij találkozott a zongoraművésznek készülő 19 éves Lariszával annak vizsgakoncertjén. Összeházasodva felhagytak a munkával, életüket teljes egészében a csillagászatnak és az ufológiának szentelték.

Érdeklődésüket tükrözi az otthonuk is, a falakat kozmikus motívumokkal festették tele - elmondásuk szerint - a világűrből kapott ihlet alapján. Könyvtáruk is filozófiai és csillagászati kötetekből áll. Csillagvizsgáló házi obszervatóriumuk leégett a könyvtár egy részével együtt.
Anatolij és Larissza másmilyen életet el sem tudna képzelni. Úgy érzik, mindketten részei a másik lényének, bár a testiséget evilági hívságnak tartják. Meggyőződésük szerint a Föld lakói más világokból érkeztek, csak vendégként tartózkodnak a bolygónkon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását