2024. április 20. - Tivadar

A Magyar Nemzet támadása egy elvesztett per következménye

Farkasházy Tivadar szerint a Magyar Nemzet ismételt támadása feltehetően annak következménye, hogy a polgári napilap nemrég egy pert veszített ellene; mindezt a humorista annak kapcsán közölte, hogy a közelmúltban a Magyar Nemzet azt írta: a Hócipő című l
2009. február 6. péntek 19:38 - Hírextra
"A Hócipő két egymás után következő számában összesen ötoldalnyi terjedelemben tettünk eleget a szerződésben vállalt kötelezettségünknek, többek között annak, hogy bemutatunk 41 olyan hölgyet, akik a jelenben és az elmúlt századokban sokat tettek a nők egyenjogúságáért, esélyegyelőségük előremozdításáért, valamint olyan területeken alkottak maradandót, amelyek a társadalom korábban egyértelműen férfi-tevékenységként tartott számon" - írja Farkasházy Tivadar az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az öt oldalért két és félmilliót kaptunk - közli, majd hozzáteszi: a Hócipő hirdetési tarifája oldalanként ötszázezer forint.

Farkasházy Tivadar kitért arra is, hogy a szatirikus lap tulajdonosai egy korábbi támadásra nem reagáltak, ezért a Magyar Nemzetnél ismételten "előrángatták" a Hócipő egyik alapítójának két szerződését, melynek kapcsán azt írták, hogy "rajta keresztül töm minket a kormány pénzzel". Ám - hangsúlyozta a humorista - az érintett személlyel 14 éve elváltak útjaik.

Mint Farkasházy Tivadar írja, miután ezt a hírt is sokan átvették, ezért a Hócipőben említést tett arról, hogy az a Magyar Nemzet vádolja régi munkatársunkat két, összesen négy és félmilliós állami szerződéssel, amelyben 2004 és 2006 között listaáron 450 milliónyi állami hirdetés jelent meg.

Farkasházy úgy véli, feltehetően erre válaszul jelent meg a Magyar Nemzetben a február 4-ei cikk.
Ebben a Magyar Nemzet azt írta, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által a lapnak átadott - ötmillió forint alatti - szerződések listájából kiderült: a Hócipő Kiadványszervező és Lapkiadó Kft. hárommillió forintot kapott tavaly márciusban azért, hogy "a 100. nőnap alkalmából emlékező cikket jelentessen meg". A lapnak megküldött minisztériumi tájékoztató nem cikksorozatot, hanem egyetlen cikket említ.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását