2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem egymás ellen vonuló gárdák kellenek

Vissza kell állítani a Belügyminisztériumot, és meg kell erősíteni a rendőrséget, mert az egymás ellen vonuló gárdák helyett az államnak kell megvédenie állampolgárait - jelentette ki a Magyar Demokrata Fórum elnöke keddi, salgótarjáni sajtótájékoztatóján
2009. február 3. kedd 16:47 - Hírextra
Dávid Ibolya ezt arra reagálva mondta el, hogy a megyei napilap híradása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi.

Az MDF azt javasolja, hogy állítsák vissza a Belügyminisztériumot, a rendért, a biztonságért első helyen felelős szaktárcát a szakapparátussal együtt - hangsúlyozta a párt elnöke.

Azt is javasolják, hogy a jelenlegi 45 ezer fős rendőrség létszámát 60 ezer főre növeljék, s hogy az 1990-es évek elején megindult rendőrőrsprogramot újraindítsák - tette hozzá.

Ennek költségein a gazdasági válság kellős közepén sem lehet spórolni, hiszen minden befektetett forint sokszorosan térül meg a közbiztonságban, "és nem gárdákra, hanem a rendőrségre és az államra kell bízni a közbiztonságot, ennek feltételeit viszont meg kell teremtenie a kormánynak" - fejtette ki Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke szerint van esély a belügyi tárca visszaállítására, mert az élet bebizonyította, hogy e minisztérium megszüntetése rossz döntés volt.

Hangsúlyozta: újra szükség van a tárcáknál a közigazgatási államtitkárokra is, "mert ők a szakmaiságért felelnek".

AZ MDF elnöke bírálta a Kormányzati Válságmegelőző és Kezelő Központ létrehozását.
Nem ötletbörzékre, nem tanácskozásokra van ma már szükség, hanem végrehajtható programokra, határozott, konkrét előterjesztésekkel és számításokkal - mondta.

"Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc az új válságkezelő központtal intézményesíti az időhúzást" - fogalmazott.

Dávid Ibolya érthetetlennek nevezte a kéthetente ülésező központ létrehozását, hiszen tagjai egyetlen kivétellel kormánytagok.

"Van Magyarországnak egy intézménye, amelyet úgy hívnak, hogy a Magyar Köztársaság kormánya, amelynek ebben a helyzetben teljes testületi, miniszterelnöki felelősséggel kell helytállnia a válság elhárításáért" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását