2024. április 28. - Valéria

Tizennyolc milliót kapott a kórház

A leukémiás gyermekek gyógyításához nélkülözhetetlen nagyteljesítményű, modern röntgenképerősítő berendezés vásárlására fordítja a Heim Pál Gyermekkórház Onkológiai Osztálya azt a 18 millió forintos támogatást, amelyet csütörtökön vehetett át az Együtt a
2009. január 15. csütörtök 20:23 - Hírextra
A kiemelten közhasznú, nonprofit szervezet hosszú ideje támogatja a gyermekkórházat. Az adomány a sok támogatónak köszönhető, magánszemélyeknek, cégeknek - tudatta az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

A Heim Pál Gyermekkórház Onkológiai Osztályán évente több száz daganatos gyermek fordul meg, akik hozzáértő segítségből nem szenvednek hiányt, azonban az elöregedett és hiányos géppark komoly esélycsökkenést jelent gyógyulásukban.

A leukémiás kis betegek kezelése során az alkalmazott gyógyszereket szívközeli vénákon, katéterek behelyezésével juttatják a szervezetbe. Ez a művelet igen kockázatos és nagyfokú precizitást kíván. A beavatkozás alkalmával az orvos legfontosabb segédeszköze és egyben a műtét sikerének kulcsa a röntgenképerősítő berendezés, amelynek segítségével láthatóvá válik a katéter útja az emberi szervezeten belül. Ezen eszköz hiányában a műtét sikeres végrehajtása lehetetlen lenne - áll az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közleményében.

A világon több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg mintegy 1500-2000 daganatos gyermek küzd az életéért. A daganatos gyermekbetegségek sokszor végzetesek, az 1950-es években a rákos gyermekeknek mindössze tíz százaléka élte túl a betegséget. Ma már a daganatos gyermekek 75 százaléka eredményesen gyógyítható, azonban a betegség még mindig súlyos lelki hatással van a gyermekek és családjuk életére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását