2024. május 12. - Pongrác

Még mindig HospInvest

A Fidesz kezdeményezése ellenére immár negyedszer sem bontotta fel az egri kórház működtetéséről szóló, a HospInvesttel kötött szerződést szerdai rendkívüli ülésén a hevesi megyegyűlés Egerben.
2009. január 14. szerda 21:07 - Hírextra
Míg az elmúlt alkalommal határozatképtelenség miatt bukott el a Fidesz javaslata, ezúttal a napirendet nem fogadta el a szocialista többség. Márpedig az egyetlen, a Fidesz által beterjesztett napirendi pont a szerződés felbontása volt.

A polgári frakció ezúttal is arra hivatkozott - mint az a mintegy kétperces közgyűlés után megtartott sajtótájékoztatójukon kiderült - hogy a kórház, a többi között a kardiológiai osztály működési engedélyének visszavonása miatt elveszítette súlyponti jellegét. Vagyis szerződésszegés történt, ami indokolja a kontraktus felbontását.

Tatár László, a polgári frakció vezetője a közgyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta: miközben a Fidesz szakmai vitát kezdeményezett, a szocialisták paródiává változtatták a közgyűlést. Herman István, a polgári frakció igazgatója pedig "kutyakomédiának" minősítette a történteket.

Egyben felidézte: Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Közgyűlés elnöke közleményében azzal vádolta a Fideszt, hogy a szerződés felbontásának követelésével jelentős kárt okoznának a megyének. "A hazugságnak, az otromba félrevezetésnek megálljt kell parancsolni, eddig és ne tovább" - fogalmazott a fideszes frakcióigazgató. Ugyanakkor olyan eseteket sorolt fel, amelyek szerinte egy ember halálához, mások egészségromlásához vezettek azóta, amióta a HospInvest működteti az egri kórházat.

Ugyanakkor Sós Tamás, a közgyűlés szocialista elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt alig több mint két hónap alatt az új működtető tízmillió forintot meghaladó beruházást valósított meg az intézményben. A többi között elindult az egynapos szemészeti sebészet, megerősített szakmai feltételekkel üzemel a sürgősségi betegellátás, modern gyógyszerészeti és egyéb gyógyászati eljárásokat vezetettek be, illetve további több tízmillió forint értékű beruházás megvalósítása már most folyamatban van.

A közgyűlés ülését egyébként mintegy 15 bekiabáló "kórházvédő" zavarta meg.A HospInvest Zrt. november 1-jén vette át az intézmény üzemeltetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását