2024. május 11. - Ferenc

Peren kívül megoldják

A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártyagyulladásban elhunyt kisfiú ügyében - mondta Simon Tamás, a kórház jogi képviselője hétfőn. Á
2008. június 2. hétfő 18:44 - Hírextra

A Heim Pál Gyermekkórház ellen azért indított pert egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A gyermeket ugyanis még május elején magas lázzal és piros kiütésekkel vitték a körzeti orvoshoz, aki továbbküldte őket a kórházba. Ott az ügyeletes orvos azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt agyhártyagyulladásban.

Simon Tamás a rádiónak úgy nyilatkozott, a kórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt. Azzal kapcsolatban, hogy a felperes szerint nem az elvárható gondossággal jártak volna el a gyerek vizsgálatakor, azt mondta: "ahogy látom az ambuláns kezelési lapot, a doktornő minden vizsgálatot elvégzett, amit elvégezhetett". Hozzátette: ha pedig emellett tévedett, az nem róható fel neki.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, a BRFK életvédelmi osztályán közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a rendkívüli halál tényét. Az ügyben igazságügyi szakértőt rendeltek ki, várják a szakértő véleményét.

Ábrahám László, a kisfiú családjának ügyvédje az MTI megkeresésre közölte, hogy a történtek kivizsgálása érdekében hétfőn az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordultak. Véleménye szerint az ügy peren kívüli egyezséggel megoldódik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását