2024. május 11. - Ferenc

Bekamerázzák a kórházat hálapénzek miatt

Videokamerákat szerelnek fel az ukrán főváros kórházaiban, hogy az egészségügyi személyzet ne fogadhasson el hálapénzt a betegektől - jelentette be csütörtökön Leonyid Csernoveckij kijevi polgármester.
2009. január 15. csütörtök 19:20 - Hírextra
"Mindenütt kamerák lesznek a kórházakban, senki nem tud majd a páciensekkel egyezkedni sem a folyosókon, sem az udvaron. Aki mégis megteszi, azonnal ki lesz rúgva" - jelentette ki Csernoveckij. Mint kifejtette, kategorikusan ellenzi a fizetett egészségügyi szolgáltatásokat, de kénytelen bevezetni azokat a korrupció leküzdése érdekében, és azért, hogy a jó orvosok ne menjenek át az alacsony fizetések miatt a privát egészségügyi intézményekbe.

A polgármester elmondta, hogy a fizetett egészségügyi szolgáltatások bevezetését illetően elsősorban a magukat Kijevben kezeltető külföldiekre számít, akik szerinte csúszópénzzel fizetnek a gyógyításért. Ezeket a dollárszázmilliókat - mint fogalmazott - szeretné a fővárosi költségvetés számára beszedni. Csernoveckij az orvosoknak 5-10-szeres fizetésemelést ígér.

Február elsejétől az ukrán fővárosban mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi szolgáltatásokért, leszámítva 600 ezer hátrányos helyzetű kijevit, ők továbbra is ingyen vehetik majd igénybe az orvosi ellátást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását