2024. május 20. - Bernát, Felícia

Peking 2008: Tyihon a CAS-hoz fordul

A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul Ivan Tyihon, a pekingi olimpián bronzérmétől doppingvétség miatt megfosztott fehérorosz kalapácsvető. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy honfitársa, az eredetileg második Vagyim Gyevja
2008. december 11. csütörtök 23:01 - Hírextra
A két fehérorosz atléta eredményét csütörtökön törölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága, és mindkét sportolót kizárta a pekingi játékokról. A döntés következtében a negyedik helyet megszerző Pars Krisztián lett hivatalosan az olimpia második helyezettje.

"Nem ez volt az utolsó döntés ebben az ügyben. A CAS-hoz fordulunk, ez nem is kérdéses" - jelentette ki Tyihon. A fehérorosz sportminiszter, Alekszandr Grigorov támogatásáról biztosította a kalapácsvetőt.

Gyevjatovszkijnak és Tyihonnak a döntő napján, augusztus 17-én levett mintáiban egyformán túl magas volt a tesztoszteronszint, amire nem tudtak elfogadható magyarázatot adni a NOB-nak. A háromszoros világbajnok Tyihon minden bizonnyal kétéves eltiltást kap, Gyevjatovszkij ugyanakkor valószínűleg már nem térhet vissza, ugyanis ez volt a második doppingügye.

Ebben a számban így a szlovén Primoz Kozmus mögött a szombathelyi Pars lett a második, a japán Murofusi Kodzsi pedig a harmadik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását