2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pars mégsem lesz ezüstérmes?

Nem biztos, hogy magyar szempontból kedvező ítélet születik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának szerdától péntekig tartó ülésén, amelyen napirendre kerül a fehéroroszok doppingolással vádolt két kalapácsvetőjének ügye. Eltiltásu
2008. december 9. kedd 13:30 - Hírextra
Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi és jogi igazgatója az MTI-nek azt mondta, ötven százalék esélyt lát arra, hogy Pars másodiknak lépjen elő.

"A fegyelmi bizottság nem szokványos módon járt el, amikor felfüggesztette eljárását, s további írásos dokumentumokat kért be - nyilatkozta Nagy Zsigmond. - Az is szokatlan, hogy a fegyelmi bizottság átadta döntési hatáskörét a végrehajtó bizottságnak. Ezt megteheti, mivel a vb felettes szervnek számít, de kérdés, miért volt erre szükség. Ez a két eset is mutatja, hogy a tényállás bizonytalan abban a kérdésben, történt-e doppingvétség."

Nagy jelezte, a vb három módon dönthet: helyben hagyja az eredeti végeredményt, eltiltja a két fehérorosz versenyzőt vagy további eljárást ír elő."A jogászi gondolkodásom azt mondja, hogy korántsem olyan egyértelmű az eset, amilyennek szeretnénk látni" - tette hozzá a MOB nemzetközi és jogi igazgatója.

A pekingi játékokon második Vagyim Gyevjatovszkijnak és az ott bronzérmes Ivan Tyihonnak szeptemberben a NOB október 17-ig adott haladékot, hogy bizonyítékokkal alátámasztott magyarázatot adjanak, miért volt a mintájukban a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint. Később a NOB novemberi döntést jelzett, de erre végül csak december 10-12-én, a végrehajtó bizottság ülésének keretében kerülhet sor.

A két nehézatlétának az augusztus 17-i, ötkarikás döntő után levett mintájában volt túl magas a tesztoszteronszint. Amennyiben bűnösnek találják őket, elveszthetik az érmeiket, s ez esetben az ezüst az eredetileg negyedik helyen végzett Parshoz kerülne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását