2024. május 3. - Tímea, Irma

Pars Ezüstérmes

A japán hírügynökség értesülése szerint Pars Krisztián megkapja a pekingi nyári játékok férfi kalapácsvető számának ezüstérmét; a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága csütörtökön jelenti be, hogy kizárta a játékokról és megfosztotta é
2008. december 11. csütörtök 10:40 - Hírextra
A Kyodo ügynökség egy, a végrehajtó bizottsághoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta, hogy a döntés már szerdán megszületett, így az aranyérmes szlovén Primoz Kozmus mögött az eredetileg negyedik helyezett Pars a második, a japán Murofusi Kodzsi pedig - aki ötödik volt Pekingben - a harmadik. Utóbbi négy éve, Athénban Annus Adrián kizárása után olimpiai bajnok lett.

Gyevjatovszkijnak és Tyihonnak a döntő napján, augusztus 17-én levett mintáiban egyaránt túl magas volt a tesztoszteronszint, amire nem tudtak elfogadható magyarázatot adni a NOB-nak.

Az ügy azért húzódott egészen mostanáig, mert a NOB a két nehézatlétának előbb október 17-ig adott haladékot, hogy bizonyítékokkal alátámasztott indoklást adjanak, miért volt a mintájukban a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint, ám később novemberi döntést ígért az ügyben. A múlt hónapban aztán a NOB fegyelmi bizottsága jelezte, hogy a végső szót most, a vb lausanne-i ülésén mondják.

A háromszoros világbajnok Tyihon minden bizonnyal kétéves eltiltást kap, Gyevjatovszkij ugyanakkor valószínűleg már nem térhet vissza, ugyanis ez volt a második doppingügye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását