2024. április 29. - Péter

Nem hisznek a látóknak

Hiába bizonyítják képességeiket a látók, sokan mégsem hisznek nekik. A nyomozók gyakran kénytelenek külső segítséget hívni látnokok személyében, ha elakadnak egy ügyben. Ám erről nem szeretnek beszélni, hisz akkor az ő munkájuk tűnne feleslegesnek.
2008. április 21. hétfő 08:56 - Hírextra
Sőt, néhány rendőr kifejezetten utálja a különleges képességekkel megáldottakat, mert szerintük csak csalás, amit művelnek. Az ellenkezőjéről pedig semmilyen eredménnyel sem lehet őket meggyőzni.

Robert Ressler FBI ügynök is a hitetlenek táborát erősíti. Neki abból lett elege, hogy a hivatalnál túl sok profillert alkalmaznak, akik csak elveszik a munkát az igazi nyomozóktól. Akik az egész napos meditáció helyett valóban bűnügyeket göngyölítenének föl. Ezért kitervelte, hogy megbuktatja a legtöbbet foglalkoztatott látót, Noreen Reniert. Egy repülőgép szerencsétlenségben kérte a segítségét, amiben már minden részlet ismert volt, ám ő azt hazudta, hogy semmit sem tudnak.

Ressler elvitte Noreent a helyszínre, és kérte mesélje el, mit érez. A pszichozsaru munkába kezdett, és elmondta, hogy két férfi halt meg a gép elejében, néhány méterre egy harmadik, a szikláknál pedig egy fej nélküli nő feküdt. A gépen kívüli áldozat ölte meg a hölgyet, és a balesetért is ő a felelős. Miután az ügynök végighallgatta a látomást, felfedte titkos tervét. Valamint elárulta a katasztrófa igazi körülményeit. A gépmadár azért zuhant le, mert a pilóta figyelmetlen volt, és kifogyott a kerozin. Ketten túlélték a becsapódást, ám később ők is belehaltak a sérüléseikbe, de mindenki feje a helyén maradt.

Ressler örült neki, hogy végre megszabadul a nemkívánatos munkatársaktól, ám semmit nem ért el az akciójával. Ugyanis Renier már több száz esetben bizonyította képességeit, rengeteget segítve a nyomozóknak. Sőt, Noreen azzal magyarázta a repülős ügyben a melléfogását, hogy egy másik balesetet látott, ami jóval korábban történt. Az ügynök azonban nem adta fel célját, és már huszonöt éve azon munkálkodik, hogy lebuktassa a látnokokat, eddig kis sikerrel.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását