2024. április 20. - Tivadar

Stahl Judit karácsonyi asztala

Előfordul, hogy valaki éppen szenteste délutánján ér haza külföldről, vagy családi okok miatt nincs ideje egész nap a tűzhely mellett állni karácsonykor sem - nekik szólnak a következő ünnepi fogások, amelyeket Stahl Judit javasolt az MTI munkatársának.
2007. december 18. kedd 09:01 - Hírextra
A sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal azért készül el valóban gyorsan, mert a sütőtököt nem fontos párolni, pürésíteni, üveges bébiételből is származhat a leves alapja - javasolja Stahl Judit. A különleges zamatról a friss zsályalevél, a fokhagyma, a lilahagyma, a cayenne bors vagy a csípős őrölt pirospaprika gondoskodik. A leves a pulykahúsos galuskáktól lesz igazán ünnepi.

A tárkonyos pulykasaláta afféle egytálétel lehet, mert az önteteket kicsit vastagabbra keverem és lehet hozzá sütni ízes, porhanyós húsfalatokat, amelyektől kiadós lesz, a friss vajas pirítóssal pedig akár komplett főétel - hangsúlyozta a népszerű szakácskönyvek szerzője.

Ha több ideje van a háziasszonynak az előkészületekre, akkor jöhet Iluska töltött libamája. Ehhez először 10 dkg magozott aszalt szilvát 2 deciliter jófajta vörös borban fel kell forralni és félre tenni hűlni. Minél tovább áll annál, finomabb lesz - állítja Stahl Judit.

A két darab 50 dekás libamájba bele kell fúrni hurkapálcikával, majd a lyukat fakanál nyelével kitágítani - ide jönnek a lecsepegtetett szilvák. Ezek után a megtöltött libamájakat, úgy hogy "egy puha porcikájuk se maradjon pucéran", be kell csavarni a szalonnába és jöhet a forró sütő. Többnyire meleg előételnek kínálják.

Rendhagyó desszert karácsonyra a cassata, amely az ünnepek előtt elkészíthető olasz édesség. Lágy, jégbehűtött túróhab, amelyet marsala bor helyett tokajival is nagyon jó készíteni. A tokajiba reszelt narancshéj, kevés narancslé, kis cukor, apróra vágott, cukrozott citromhéj, mazsola és elnegyedelt koktélcseresznye kerül. A krémből nem hiányzik a tejcsokoládé, a ricotta, a mascarpone és kevés zselatinpor sem, az alapja pedig a fűszerezett tokajiba mártott babapiskóta.
Stahl Judit a közelmúltban jelentette meg "gyors" sorozatát, amelynek keretében a szárnyas ételek, az édességek és az olaszos tészták láttak eddig napvilágot.

A szerző elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyákra, este végre összegyűlő családokra gondolva indította útjára szakácskönyveit, olyan ételekkel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt eltölteni a konyhában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását