2024. május 4. - Mónika, Flórián

Cipősdoboznyi boldogság

Ötödszörre is elindult a cipősdoboz-gyűjtés. Persze nem üresen várja a dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat, hanem telerakva minden jóval, aminek egy gyerek örülhet. Az összegyűlt adományokat szegény és hátrányos helyzetű gyerekeknek adják karácsonyra.
2008. december 6. szombat 20:57 - Hírextra
Tájékoztatót is készíttettek, hogy mindenki tudja, mivel lehet telepakolni egy klasszikus cipős dobozt.

Színező, kesztyű, zokni és édesség van a csomagban - 6-7 éves kislánynak előkészítve. Bármit bele lehet tenni, aminek egy olyan korú és nemű gyerek örül, amit a dobozra ráírnak. Idén először azt kérték, újszerű holmi kerüljön a dobozba, hogy például ne kopott gyorséttermi játék.

„Ezer cipős doboz megy Erdélybe, árva gyerekeknek. A többi Magyarországon kerül szétosztásra, rászoruló családoknak, nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetűeknek” – mondta Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Akartak valami személyeset is küldeni az ismeretlen kislánynak, akié a doboz lesz, ezért a dekorációval is díszítették.

Egy újabb 14 éves kislánynak jut ajándék. A karitatív szervezet 10 napja gyűjti a cipősdobozokat, nagyjából még másfél hétig. Eddig 600 darabot adtak le a fővárosi és vidéki gyűjtőpontokon. Tapasztalatuk szerint az utolsó héten érkezik a legtöbb doboz, reménykednek, hogy túllépik a tavalyi 13 ezer darabot.
Forrás: rtlklub.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását