2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Megkezdődött a síszezon

Megkezdődött a síszezon a székelyek szent hegyeként emlegetett Hargitán. Tizennyolc minősített sípálya működik a Hargita térségében, illetve Hargita megyében - közölte az MTI-vel Mátéffy Győző, a román idegenforgalmi tárca Hargita és Maros megyei megbízot
2007. november 20. kedd 14:00 - Hírextra

Mint mondta, további pályák engedélyeztetési folyamata is beindult még a múlt télen, de az akkori szűkös hóviszonyok miatt nem lehetett azokat megnyitni.

A legkedveltebb sípályák a Csíkszeredához tartozó Hargitafürdőn, illetve a Székelyudvarhelyről megközelíthető Madarasi Hargitán működnek.

Legutóbb 2005-2006-ban volt jó szezon a pályák üzemeltetői számára, akkor Katalin napjától tavaszig maradt meg a sízésre alkalmas hó.

Hargitafürdőn 80 centiméter a hóréteg vastagsága, a Madarasi Hargitán is hasonló mennyiségű hó hullott az elmúlt napokban.

A pályahasználati díjak nagyjából ugyanazok, mint a múlt idényben: az egy pályára érvényes napijegy 20 és 50 lej (1 lej = kb. 73 forint) között van, a felvonók egyszeri használatának díja 1-1,5 lej. Valamennyi sípálya mellett szálláslehetőség is van, előzetes foglalás alapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását