2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sör, knédli, sítúra

Szlovákia egyre inkább beszáll az európai termálturisztikai versenybe és terjedelmes pavilonnal és gazdag ajánlattal vesz részt a Hó Show-n is - hangzott el a szlovák Idegenforgalmi Hivatal csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2007. november 8. csütörtök 16:01 - Hírextra
Szlovákia a magyar turisták rövid kirándulásainak második, utazásainak pedig hatodik legkedveltebb úti célja. Tavaly 150 ezer magyar látogatott északi szomszédunkhoz és átlagban 2,7 éjszakát töltött ott.
Az elmúlt években számos kisebb-nagyobb panzió nyílt Szlovákiában. A síelés feltételeinek javítására jelentős befektetések történtek az elmúlt évek során. A magyarok által is kedvelt Parksnow Donovaly síközpontra 850 millió forintnak megfelelő koronát költöttek - hangzott el a tájékoztatón.

Olyan nagy termálcentrumok is, mint a Galandia, magyar prospektussal várják a Magyarországról érkezőket. A klasszikus ajánlatot a téli síprogramok teszik ki Szlovákia hegyeiben, de ezt kiegészítik ma már a városnéző körutak, a gasztronómiai kóstolások, újabban pedig a bortúrák is.

Bár ma még nincs Szlovákia Kártya - jóllehet több versenytárs, így Ausztria és Lengyelország is bocsát ki hasonló kedvezményes kártyát -, az árak azonban versenyképesek. Amint elhangzott a tájékoztatón, Szlovákia körülbelül 15-20 százalékkal olcsóbb a turisztikai szolgáltatásokat és a vendéglátást illetően.

A síközpontokról vastag magyar nyelvű prospektus készült a sportolók számára fontos adatokkal, a síbérletek áraival, internetcímekkel, de felsorolják az adott környék látnivalóit is.

Az idén Pozsony központjában november 23. és december 23. között rendezik meg a hagyományos adventi mézeskalácsvásárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását