2024. április 29. - Péter

Szemedben tükröződik az étkezőkocsi

Tavaly összesen 65,1 millió külföldi kereste fel Lengyelországot, különösen a 15 "régi" uniós országból jelentős az oda irányuló beutazó turizmus, - mondta el Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője a Hó Show-n tartott csütörtö
2007. november 8. csütörtök 19:07 - Hírextra
A magyar turisták körében a változatlanul nagyon népszerű Krakkó és Zakopane mellett a Malopolska régió és a lódzi vajdaság, a Swietokrzyskie régió, Kielce, Opolskie és Szilézia a legkedveltebb - hangzott el a Hungexpón november 11-ig nyitva tartó turisztikai kiállítás lengyel pavilonjában.

A Hó Show-n főleg a déli lengyel síterületeket mutatják be. Lengyelországban az utóbbi években jelentős fejlesztések történtek az ország déli határán magasodó hegyekben található síközpontokban. Modern felvonók épültek, kivilágított, hóágyúzott pályák várják a téli sportok szerelmeseit - mondta Bakonyi Erika.

Felszerelés mindenütt kölcsönözhető, síoktatást minden sportközpontban szerveznek. Bár nem magyarok az oktatók, annyit már minden hegyi ember tud magyarul, hogy probléma nélkül megérteti magát tanítványával - tette hozzá a képviselet vezetője.

A konkrét ajánlatokról a www.polska-tourist.info.hu weboldalon lehet megtudni részleteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását