2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gondban a kintrekedt nyaralók

Semmi konkrétumot nem tudnak a Malda Tours Egyiptomban rekedt utasai. A kairói magyar konzul a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: vasárnap hazahozzák a bajbajutott utazási iroda utasait, őket azonban erről hivatalosan még nem tájékoztatták - m
2007. november 17. szombat 12:18 - Hírextra

Hozzátette: a dolgot az is súlyosbítja, hogy a Magyarországon már az utazási irodának befizetett szobaszámlát most a szálloda is benyújtotta.

Az egyiptomi nyaralást szervező Malda Tours pénteken közölte: nem tudja hazahozni a kinn üdülőket, de a cég biztosítója, az Atlasz Biztosító már intézi a nyaralók hazatérését. Az egyik kintrekedt magyar azonban azt állítja: a biztosító még nem vette fel velük a kapcsolatot, csak félinformációkat kapnak otthonról. Arról hallottak, hogy vasárnap egy 170 fős repülőgéppel valószínűleg hazajöhetnek, ők azonban legalább 240-en vannak - mondta Sarka Kata.

Az utas arról is mesélt, hogy a helyzetet az is súlyosbítja, hogy a Malda Toursnál az utazás előtt már rendezett szállásdíjat az egyiptomi szálloda követeli a nyaralóktól. Egyénenként több százezer forintos szobaszámlát nyújtott be a hotel szombaton - tette hozzá.

A kairói magyar konzul a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: vasárnap hazahozzák a bajbajutott utazási iroda utasait, de a nyaralók eredetileg is vasárnap tértek volna haza. Mindössze másik repülőgép hozza az utasokat - mondta Gavalovics Ákos. A diplomata hozzátette: Sarm el-Seikből és Hurghadáról is rendben hazajuthatnak az üdülők. A konzul hozzátette: korábban is voltak gondok a Malda Tours-szal, arra is volt már példa, hogy nyaralókat más utazási irodának kellett hazahoznia Egyiptomból.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását