2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Dél-Franciaországi kikapcsolódások

Lent a Földközi-tenger, fönt a síterepek és napfény: ez az alapja Provence, az Alpok és a Cote d,Azur idegenforgalmi kínálatának, amelyet a régió vezetői mutattak be újságíróknak és utazási irodák képviselőinek egy keddi sajtótájékoztatón Budapesten.
2007. november 13. kedd 19:04 - Hírextra
Ennek a régiónak három jellegzetes helye, a Földközi-tenger partvidéke, Provence és az Alpok. Mindhárom térség egész évben változatos vakációs lehetőségeket, kulturális programokat és történelmi látnivalókat kínál.

Elisabeth Parragh-Pataki, a Maison de la France (francia idegenforgalmi hivatal) budapesti irodájának vezetője sorra bemutatta az illetékes idegenforgalmi szakembereket.

A dél-francia régió turisztikai vezetője, Magali Devouge asszony a többi között elmondta, hogy a déli Alpokban 2500 kilométer sípálya, 1200 kilométer sífutóterep és 810 felvonó áll a téli sportok szerelmeseinek rendelkezésére. Külön kiemelte, hogy mindenütt pályaszállások vannak.

Szó esett arról is, hogy a Magas-Alpok elnéptelenedett falvaiban sífalukat alakítottak ki, mint például Orciéres, ahol Franciaországban először építettek gyermeksípályákat és olyan lifteket, amelyekben biztonságosan szállíthatók a kicsik.

Brianconban a síelés mellett kaszinóban is tölthetik idejüket a turisták. Risoulban 2750 méter magasságban is vannak pályák 52 felvonóval, köztük a legújabb gyorsliftekkel, és 800 apartman áll a pihenők rendelkezésére. La Grave-ban található egy olyan 10 kilométer hosszú, nem kijelölt terep is, ahol szűz havon csúszhatnak le a síelők.

Van mindenütt kutyaszán, lovas-síelési lehetőség, sőt nagy, átlátszó gömbben is lecsúszhatnak a havon a gyerekek.

Jövőre a régió központjában, Marseille-ben két nagy képzőművészeti kiállítás is lesz: Sandro Botticelli (1445-1510) firenzei festő, a korai reneszánsz egyik legnagyobb alakja és Vincent van Gogh (1853-1890) holland festő, a posztimpresszionizmus kiemelkedő alkotója műveiből. Aix-en-Provence-ban pedig Pablo Picasso (1881-1973) spanyol-francia festőnek, a modernista korszak egyik meghatározó alkotójának 2009-es tárlatára készülnek.

A síterepek mindössze 90 kilométerre vannak a tengerparttól. A síelés után a kíváncsiak a délutánt akár Nizzában is tölthetik, és megcsodálhatják a Florian cukrászda múzeumát (Musée de la Fleur Sucrée), amelyben kandírozott gyümölcsöket, virágokat és különféle édességeket mutatnak be. A Florian családi édességmanufaktúra 1921-től működik, és látogatókat is fogad, kóstolóval egybekötve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását