2024. május 29. - Magdolna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rengeteg szemetet dobtak el a határon

Több száz zsáknyi szemét maradt a román-magyar határátkelők környékén román oldalon az ünnepi forgalom után, ezt a határátkelésre várakozó román állampolgárok okozták - írta csütörtökön az illetékesek tájékoztatása alapján az Agerpres hírügynökség.
2024. január 4. csütörtök 13:59 - HírExtra

A nagylaki polgármesteri hivatal és a temesvári regionális útügyi igazgatóság (DRDP) képviselői közölték: időbe telik, míg olyan sok embert tudnak mozgósítani, ahány képes összeszedni a Nagylak 1 és Nagylak 2 közúti határátkelők környékén az út szélén hagyott hulladékot.
    
Ladislau Vas, a határ menti Arad megyei kisváros alpolgármestere szerint súlyos problémával állnak szemben, mely az ünnepek és a nyári szabadságolások után jelentkezik, amikor sok román állampolgár érkezik vagy távozik az országból. Elmondta: a szemétgyűjtési akcióba a diákokat is bevonják, eddig két utánfutónyi hulladékot gyűjtöttek össze.
    
Az elöljáró szerint a nagy mennyiségű hulladéknak nemcsak az összegyűjtése, hanem a tárolása is gondot okoz az önkormányzatnak.
    
A temesvári útügyi igazgatóság alkalmazottai is több száz zsák szemetet szedtek össze a nagylaki határszakaszhoz vezető közutakról. Az A1-es autópályáról három nap alatt 450, szerdán 350 zsák hulladék gyűlt össze - közölte Alina Sabou szóvivő a román hírügynökséggel.
    
A hatóságok szerint az Arad megyei határszakaszon felhalmozódó nagy szemétmennyiséghez a Nagylaknál órákig kilépésre várakozó kamionosok is hozzájárulnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását