2024. április 27. - Zita

Gyurcsány a bátor változtatásokról

Politikailag számomra az a fontos, hogy a koalíció egyetlen frakciótagot sem veszített, miközben az elmúlt 10 év legbátrabb változásait hajtotta-hajtja végre Magyarországon - állítja a miniszterelnök a Népszava szerdai számának adott nyilatkozatában az eg
2007. december 19. szerda 07:46 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc rámutatott: a társadalombiztosítás és a kockázatközösség nem változik, csak a színvonal, a szolgáltatás minősége és aki mást mond, az hazudik. Vagy azért, mert megtévesztették, vagy azért, mert meg akar téveszteni másokat.

A miniszterelnök ismételten hangsúlyozta, hogy az egészségügy finanszírozása a jövőben is az egységes nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidaritáselvű, kötelező társadalombiztosítás keretében történik. Ráadásul a létrejövő pénztárak új szemlélet hoznak, a köztük lévő szabályozott verseny pedig folyamatosan javuló minőséget eredményez.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a köztársasági elnöktől az egészségbiztosítási törvény ügyében, a kormányfő közölte: az elnök ilyenkor alkotmányossági szempontokat mérlegelhet, és bizonyosan alaposan teszi. Ezeket a szempontokat a kormány és a kormánypártok is alaposan mérlegelték, ezért meggyőződése, hogy a törvény kiállja az alkotmányosság próbáját.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását