2024. február 23. - Alfréd
Tavalyhoz képest csaknem kétszeresére nőtt a mobilnet-forgalom az ünnepi időszakban a Yettelnél, a Telekom ügyfelek mobil adatforgalma 2023-ban az ünnepek alatt nagyjából 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest - közölték a szolgáltatók az MTI megkeresésére.
2024. január 4. csütörtök 14:14 - HírExtra

A Yettel közölte: a korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89 százalékkal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakban. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8 százalékkal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor. A Yettel ügyfelei idén karácsonykor december 24-én indították a legtöbb hanghívást, a leghosszabb telefonbeszélgetések december 25-én zajlottak. A karácsonyi hívások átlagos hossza 5 százalékkal nőtt az előző évhez képest.
    
Adatforgalomban a teljes ünnepi időszakot vizsgálva december 26-a, és január 1-e volt a két legforgalmasabb nap, a teljes ünnepi időszakot vizsgálva 89 százalékkal magasabb adatmennyiséggel a tavalyi év azonos időszakához képest, közel 20 millió gigabájt forgalmat kiszolgálva. Az évente jellemzően 30 százalékos adatforgalom-növekedésnél jelentősebb idei eredményekhez az egyre inkább elérhető, korlátlan adatforgalmat biztosító mobiltarifák, és a Yettel otthoni szolgáltatásainak - a mobilnet-alapú OtthonNet és az idén indult Yettel TV - népszerűsége is hozzájárulhat.
    
Az SMS-forgalom bár szilveszter éjjelén 8 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben, ugyanakkor a teljes ünnepi időszakban 5 százalékkal csökkent.
    
A Telekom ügyfelek mobil adatforgalma 2023-ban az ünnepek alatt nagyjából 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. A mobil adatforgalom továbbra is folyamatosan intenzíven nő, a 2022-es adatokhoz viszonyítva 2023. év közben is jelentős forgalomnövekedést mértek.
    
Az ünnepek alatt a vezetékes internetszolgáltatás adatforgalma 30,8 százalékkal volt magasabb a 2022-es ugyanezen időszakához képest. Szilveszterkor a korábbiakhoz hasonlóan alacsonyabb, az előző napok csúcsértékeihez képest pedig nagyjából 18 százalékkal kisebb volt a forgalom.
    
Az idei év első napja azonban elhozta az eddigi legnagyobb vezetékes adatforgalmát, mely a karácsonyi csúcsot további 3 százalékkal múlta felül. Az ünnepi időszakban megfigyelhető volt a streamingszolgáltatások forgalmának megugrása is, mind karácsonykor, mind a két ünnep között magas forgalmat mértek, melyet szintén felülmúlt az idei év első napjaiban tapasztalható streaming-felhasználás. Január első hetében is hasonlóan magas forgalomra számítanak a Telekomnál a hosszabb iskolai téliszünet miatt.
    
2023-ban a vezetékes internetszolgáltatás adatforgalmára ismételten nagy hatással voltak a játék letöltések: egy-egy ilyen alkalommal közel az éves növekedésnek megfelelő forgalmi növekedést mutattak ki a szokásos esti csúcsidőszak helyett akár már a reggeli óráktól kezdve.
    
December 24. és 27. között a Telekom valamennyi mobil és vezetékes előfizetője hálózaton belül külön díj felszámítása nélkül, korlátlanul beszélhetett egymással, mely a hangforgalomban nem okozott jelentős változást. Az új év első fél órájában a mobil hangforgalom elérte egy átlagos munkanap mérhető forgalmi csúcsértékét. A vezetékes hangforgalomban az újévi üdvözletek hatására január 1-én a hétköznapinak megfelelő forgalmi értékeket tapasztaltak. A küldött SMS darabszámában ugyanakkor nem látszott jelentős növekmény szilveszter éjszakáján - írták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását