2024. május 16. - Mózes, Botond

Kóka Budapest-kabinetet akar

Elnökké választása esetén Budapest-kabinetet alakítana Kóka János. Az SZDSZ elnökjelöltje ezt kedden sajtótájékoztatón jelentette be, miután egyeztetett a főpolgármesterrel és a három liberális budapesti polgármesterrel.
2007. március 27. kedd 17:40 - Hírextra
Kóka János elmondta: a kabinet rendszeresen, intézményes keretek között foglakozna a főváros ügyeivel, a fejlesztési, üzemeltetési, gazdasági és politikai kérdésekkel. Demszky Gábor közölte: a liberális polgármesterek önkormányzatbarát és városbarát politikát, valamint a Budapest-szerződés végrehajtását várják el az SZDSZ elnökétől.

Kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a másik elnökjelöltet is meghívta egy ilyen egyeztetésre, de Fodor Gábor lemondta a találkozót. Hozzátette: a küldöttgyűlésig bármikor szívesen fogadja őt is.

Demszky Gábor főpolgármester azt kérte Kóka János gazdasági és közlekedési minisztertől, hogy a tárca tartalékaiból pótolják azt az 5 milliárd forintot, amelyet a megszorítások miatt vettek el az idei útfelújítási program költségvetéséből. Kóka János a jövő héttől tárgyalna a kérdésről. Demszky Gábor elmondta azt is, hogy idén több mint 100 kilométernyi utat hoznak rendbe Budapesten, 10, 6 milliárd forintból.Csaknem 50 kilométernyi út felújítását a 2008-2011 közötti időszakra tolták át. Ezeket részben összekötik az érintett városrészek csatornázásával, részben a "Budapest szíve" projekt keretében teljesen átépülnek - ezt már Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes mondta kedden újságíróknak. A 23 szakasz között van egyebek mellett a IV. kerületi Fóti, a X. kerületi Maglódi, illetve a XVIII. kerületi Nagykőrösi út.

Az idei első ütemben 38 útszakaszt újít fel a főváros, a lezárult közbeszerzési eljárások alapján erre csaknem 2,3 milliárd forintot fordítanak. Új burkolatot kap egyebek mellett a III. kerületi Vörösvári út, az V. kerületi Kálmán Imre utca, a X. kerületi Bihari utca és a XXIII. kerületi Grassalkovich út városszéli szakasza is.

A második ütemben 34 budapesti utat hoznak rendbe. Ezekre a pályázatot már kiírták. Az ajánlatokat április 13-ig lehet benyújtani, a nyertes cégeket a tervek szerint május közepéig hirdetik ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását