2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szépen gyűlnek az üres konzultációs ívek

Pár nap alatt közel 700 leadópontot állított fel az aHang és az Egységes Diákfront országszerte, ahol bárki leadhatja az üres konzultációs ívét.
2023. december 7. csütörtök 10:18 - HírExtra

 Az ellenkonzultációval kapcsolatos nagy érdeklődést már az is megmutatta, amikor előzetesen 10 ezernél is többen jelentkeztek, hogy a saját környezetükben üres konzultációs íveket fognak gyűjteni. A két szervezet óriási sikernek tartja, hogy ilyen sokan megmozdulnak az ügy kapcsán, és kifejezik a véleményüket a kormány propaganda eszközével szemben.

“Már-már egyfajta mozgalommá nőtte ki magát az üres konzultációs ívek összegyűjtése. Országszerte csatlakoztak a gyűjtéshez magánszemélyek, civil szervezetek, vállalkozások, szakszervezetek és pártok is. Egyre több leadópont nyílik, miközben sorra kapjuk a támogató és biztató üzeneteket, hogy milyen sokan támogatják az ellenkonzultációt. Ez egy világos üzenet: elegünk van abból, hogy közpénz milliárdokat költ el a kormány hazug propaganda kérdésekre, miközben a lényegi ügyekben még csak meg sem hallgatják az emberek véleményét” – nyilatkozta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Az aHang és az Egységes Diákfront kiemeli, a nemzeti konzultáció semmi más, mint a jelenlegi hatalom kampányeszköze, amelyet a saját politikájuk propagálására akarnak felhasználni. Ha valóban az emberek véleményére kíváncsi a hatalom, akkor nem lehetetlenítene el minden népszavazási kezdeményezést, nem zárkóznának el minden párbeszéd elől, és nem söpörnék le több százezer ember véleményét az asztalról, mint ahogy tették azt az alternatív népszavazás kapcsán. Ennek demonstrálása céljából kezdett ellenkonzultációba a két szervezet, január végéig 1.000.000 üres konzultációs ívet akarnak összegyűjteni.

Számos olyan pontja van az országnak, ahová még nem érkeztek meg a nemzeti konzultációs levelek. A szervezők azt kérik mindenkitől, akik még nem kapták meg, hogy addig is kezdjenek el helyben szerveződni, beszéljenek ismerősökkel, barátokkal, és figyeljék a 7IGEN.hu oldalt, ahol minden információt megtalálnak azzal kapcsolatban, hogy hova vihetik az üres íveket, amint megérkeznek. 

“Ez a kampány a véleménynyilvánításon túl kapcsolódási pontokat is nyújt az emberek között. A leadópontokon történő találkozások, beszélgetések mind-mind segítik az elszigeteltség feloldását. Remek lehetőség, hogy beszélgessünk arról, mi minden lenne fontosabb Brüsszelnél, amiről konzultálhatnánk, például az oktatás, az egészségügy, az akkumulátorgyárak kérdése, a lakhatás, és még hosszan lehet sorolni” – fogalmaz a két szervezet.

Forrás: aHang
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását