2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az új technológiák bevezetése célja a fenntarthatóságnak

A feltörekvő technológiák, mint a mesterséges intelligencia (MI) és a robotika segítségével igyekeznek a cégek megfelelni az egyre szigorúbb fenntarthatósági elvárásoknak – derül ki az EY több mint 1300 cég bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A válaszadók döntő többsége szerint ezek a jövőbe mutató megoldások kulcsszerepet játszhatnak a vállalatok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésében.
2023. március 9. csütörtök 18:36 - HírExtra

A társaságok háromnegyede (76%) kiemelten kezeli a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontokat a technológiai beruházásainál. A válaszadók hasonló arányban vélik úgy, hogy például a gördülékenyebb távmunkát, a hatékonyabb gyártási folyamatokat vagy a fennakadás nélküli áruszállítást elősegítő fejlesztések, mint az 5G vagy a dolgok internete (IoT) meghatározóak lehetnek az emisszió visszaszorításában. 

„A fenntartható vállalati működés kialakítása elképzelhetetlen a forradalmi informatikai alkalmazások bevezetése nélkül. Az ESG-célok még nagyobb lendületet adtak a digitális átalakulásnak, a folyamat pedig sokat segíthet egy tapasztalt külső szakértő bevonása" – hangsúlyozta Zala Mihály, EY technológiai kockázatkezeléssel és információbiztonsággal foglalkozó vezetője.

 A vállalatok egyre többet ruháznak be az új alkalmazásokba. A jelenlegi fejlesztések a robotika és az automatizálás (65%), valamint az analitika és a mesterséges intelligencia (64%) területére koncentrálnak. A jövőbeli beruházások tekintetében viszont az 5G tűnik a legvonzóbbnak, a válaszadók 57 százaléka invesztálna a technológiába a következő három évben. 

„A feltörekvő technológiai megoldásokkal a vállalatok elsősorban az energiafogyasztásuk csökkentését akarják elérni, valamint hatékonyabban szeretnék mérni a fenntartható működésben elért eredményeiket. Az autóiparban leginkább az energiahatékonyságban látják a modern alkalmazásokat előnyként, míg a feldolgozóiparban a legtöbben hulladékcsökkentésben várnak áttörést” – emelte ki Lukács Ákos, az EY Fenntarthatósági és Klímaváltozási Szolgáltatások Üzletág vezetője.

Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását