2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bankkártyás fizetés kontra készpénz

Mivel szeretsz fizetni? A téglalap alakú műanyag kártya lapul a tárcádban vagy a papír- és fémpénz húzza le a zsebed? Hazánkban még mindig sokan használják a készpénzt a jóval kényelmesebb és praktikusabb bankkártya helyett. Holott a pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatos szabályozások a pandémia idején rásegítettek a kártyahasználat elterjedésére.
2022. augusztus 16. kedd 13:18 - HírExtra

Mi az, ami miatt mégis sokan akkor érzik biztonságban magukat, ha a pénzük kézzelfogható, azaz a kezükben van? Milyen előnyei vannak a bankkártyahasználatnak? Nézzük meg most!

Miért a bankkártya? 

Bankkártyával fizethetünk vagy pénzt vehetünk fel, hiszen a bankkártya-elfogadási megoldásokkal foglalkozó BizPay segítségével a kereskedők felkészültek erre. Sőt, a futároknál, fagyizóban vagy a személyi edzőnél is megtehetjük ma már ezt az úgynevezett Soft POS segítségével. 

Mindenkinek szíve joga, hogy mivel fizet, eszünk ágában sincs azt meghatározni, nem is tehetnénk meg. Csupán azt szeretnénk ebben a cikkben megmutatni, milyen előnyökkel jár, ha bankkártyával fizetsz. 

Ezekkel az előnyökkel jár a bankkártyás fizetés

A gyorsaság az első szempont, hiszen napjainkban mindenki rohan, mindent sietve, futtában csinálunk. Ez nem igazán jó, azonban a fizetésnél mégis előny. Elég a kártyát vagy az azt tartalmazó pénztárcát érinteni a terminálhoz, és már meg is történt a fizetés. 

- Biztonságos pénzügyi tranzakciókra vagyunk képesek kártyával, akár a fizikai, akár online biztonságra gondolunk. Bármi gyanús történik, a kártya azonnal letiltható.

- Egészségügyi szempontból is felülmúlja a készpénzt a plexilap: nem kell kiadni a kezedből, csupán érinted. A pénztáros, kereskedő nem veheti azt el. Így nincs esélye a vírusoknak, baciknak, szennyeződéseknek sem. 

- Nem kell pénzt váltani, ha külföldre utazol. Bárhol is jársz, a halpiac vagy az autentikus ajándékokat árusító utcai árus kivételével mindenhol fizethetsz a kártyáddal. 

- A számláidat is befizetheted könnyen, gyorsan, ha van egy bankkártyád. A postán így nem kell sorban állni a csekkekkel, nem veszel el időt más, fontosabb tevékenységektől. 

- Nyomon követheted a pénzügyeidet, hiszen akár átutalásról, akár bankkártyás fizetésről van szó, mindenről kapsz SMS-t a megfelelő beállítások esetén. A netbankba belépve pedig akár több havi pénzügyi tranzakciót is ellenőrizhetsz vagy megkereshetsz, ha kell. Ráadásul így a pénzügyeid mindig átláthatóak, félreértés esetén is tudod igazolni a kifizetéseket.

- Vannak már olyan bankkártyák is egyes bankoknál, amiknek a használatával akár pénzt is kereshetsz: vásárlásaid után visszatérítést kapsz.

Egyszerű pénzkezelés a mindennapokban 

A kártyahasználat és a bankszámla előnye, hogy megkönnyítik a hétköznapjainkat a pénzügyeink kezelésének egyszerűbbé tételével. Rugalmasság, gyorsaság és átláthatóság jellemzi bankügyeidet. 

Számos előnnyel jár az, ha a készpénzes fizetésről a modernebb bankkártyásra váltasz. Ha nem tetted még meg, itt az ideje próbát tenni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását