2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az ISZOMM Orbán tervéről

Az ISZOMM határozott álláspontja szerint egy egészségesen kialakított szociális piacgazdaságban extraprofit nem is keletkezhet, hiszen egy tisztességes bérrendszer ennek eleve gátat szabna.
2022. május 26. csütörtök 11:42 - HírExtra

Magyarországon a cégtulajdonosok a kormány segítségével leszorított bérek folytán tehetnek szert extraprofitra, amit aztán osztalék formájában vágnak zsebre, nevetségesen alacsony közterheket (se) fizetve - állítja az ISZOMM.

A miniszterelnök által bejelentett elvonások azt jelentik, hogy a megtermelt javak értékéből a dolgozók továbbra sem kapják meg a méltányos jussukat, hanem az állam markol nagyobb részt a drágulásból származó zsákmányból.

Márpedig a mostani drágulás minden fillére sajnos a dolgozókat és a nyugdíjasokat teszi szegényebbé. Tisztességes adórendszer híján a nagy cégek eleve áremeléssel válaszolnak az elvonásokra. Emlékezetes például, hogy a magyar bankadó bevezetése óta az EU-ban bárhol máshol jóval kevesebb banköltségeket számítanak fel, mint nekünk idehaza.

A kormány a magyar embereket, a magyar családokat immár végképp az út szélén hagyja. A most bejelentett intézkedések, köztük a felállítandó “rezsivédelmi”, illetve “honvédelmi” válság-alapok nyílt beismerései annak, hogy a magyar gazdaság egyáltalán nincs fenntartható állapotban, a magyar emberek egyre nagyobb hányada nyomorog, illetve a hadseregünk sincs a helyzet magaslatán.

A válságkezelés normális útja az általános béremelés lenne, ami egyben a nyugdíjakat is felfelé tolhatná a járulékok révén. Amikor az állam hagyja, hogy a cégek kizsigereljék a lakosságot, amiből aztán ő maga szedi le a sajátos sarcait, akkor semmiféle védelemről nem beszélhetünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását