2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szép helyezés a paralimpián

A monosíző Dumity Richárd 30. lett óriás-műlesiklásban a pekingi paralimpián.
2022. március 10. csütörtök 13:02 - HírExtra

A Magyar Paralimpiai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint az első paralimpiáján szereplő, 25 éves sportoló utolsó előttiként csúszhatott le az első futamban, majd a második fordulóban ő zárta a viadalt, s végül a 30. időt érte el.
    
"Jó volt lejönni a pályán, igazán élveztem a versenyt" - kezdett bele az értékelésbe. "Rettenetesen kemény volt a hó, helyenként pedig kikádasodott a pálya, emiatt egyszer-kétszer megdobott a talaj. Elégedett vagyok az elért eredménnyel, sikerült azt a szintet teljesítenem, amire most képes vagyok" - összegzett a pekingi delegáció egyetlen magyar sportolója.
    
Dumity eredeti célkitűzése a milánói téli paralimpia volt, ám már négy évvel korábban bizonyíthatott a kínai fővárosban megrendezett világversenyen, miután a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elfogadta a kvótájáért beadott szabadkártya-kérelmet.
    
A nők és a férfiak szlalom versenyszámának napjait felcserélték, így Dumity Richárd vasárnap indul el ebben a versenyszámban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását