2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elindult az e-diploma

Két év fejlesztés és több mint hat hónap sikeres tesztüzem után hivatalosan is elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere, melyhez a jövőben bármely magyar vagy nemzetközi felsőoktatási intézmény csatlakozhat.
2021. szeptember 14. kedd 08:08 - HírExtra

A Magyarországon elsőként, tíz végzősnek e-diplomát adó Milton Friedman Egyetem által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezek a diplomák egyelőre nem válthatják ki a papíralapú okleveleket, de a munkáltatók számára hiteles információt ad a diploma megszerzéséről és annak tartalmáról, gyakorlatilag valós időben.
    
Kiemelték: a munkaerőpiacon is hamarosan alapkövetelmény lesz, hogy pár kattintással ellenőrizhetővé váljanak a végzősök diplomái, ugyanakkor a hallgatók szabadon rendelkezhetnek, hogy kiknek engednek hozzáférést a feltöltött oklevelekhez.
    
A rendszer - amely a tisztán magyar tulajdonban lévő Dlabs Kft. csapatának fejlesztése - rendkívül gyors, kényelmes, környezettudatos, hitelesített, anonimizált, biztonságos, úgynevezett blokklánc technológián futó és a Milton Friedman Egyetem hallgatói számára teljesen díjmentes - olvasható a közleményben.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását