2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felújítaná kertjét, vagy (esetleg) csak valami újdonságra vágyik?

Manapság számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, ha esetleg azon gondolkozunk, hogyan tudnánk kertünkből kihozni a maximumot.
2021. szeptember 6. hétfő 20:46 - HírExtra

Ilyen lehet egy remekül megkomponált virágos kert, egy terasz, vagy akár egy beépített kerti grill és bogrács egy helyen. Az egészen egyszerű, pénztárca barát megoldásoktól elkezdve az összetettebb és árban kissé magasabb elképzelésekig egyaránt találhatunk megoldásokat.

Kerti grill és bogrács egy helyen?

Ha a kerti sütögetés szerelmesei vagyunk akkor mindenképp kiváló választás lehet egy új beépített kerti grillező, amelynek segítségével magabiztosan szervezhetünk családi vagy baráti összejöveteleket, és várhatjuk a vendégeket egy klasszikus, jó hangulatú kerti sütögetésre. A bográcsozásról sem kell lemondanunk, hiszen léteznek már olyan sütögetők, amikor a kerti grill és a bogrács egy helyen kerül kiépítésére, maximális kényelem és biztonság mellett. Így tehát az autentikus ízek kedvelőinek szinte minden adottá válik, akár tavasztól őszig, hogy eleget tegyenek szeretett hobbijuknak.

A kerti grillek, szalonnasütők jó, ha fagyálló műkőből kerülnek kialakításra, így télen is átvészelhetik az időjárási viszontagságokat. Amikor ilyen kerti építményekben gondolkozunk, akkor törekedjünk arra, hogy hosszú távú megoldást találjunk, így pénzt és időt is spórolhatunk magunknak.

Virágokat és növényeket mindenhova! 

Egy igazi kert nem létezhet gyönyörű virágok és zöldellő növények nélkül. Itt is számos alternatíva áll a rendelkezésünkre, hogy kiválaszthassuk, milyen virágokat, bokrokat, fákat ültessünk a kertünkbe. Köztudott, hogy a növények nem csak esztétikai szerepet töltenek be, de élettani hatásuk is igen jótékony lehet. Aki még ennél is vállalkozóbb szelleműnek érzi magát és persze a kertje paraméterei is engedik, annak a zöldség- és gyümölcstermesztés is egy remek választás lehet. Hihetetlenül jó érzés, amikor kimegyünk a kertbe és frissen csipegethetjük össze a sütéshez, főzéshez szükséges hozzávalókat.

Építsd ki teraszod!

A kerti grillek is ideális helyei lehetnek a teraszokon vagy éppen egy pavilon mellett. A komfortot és a hangulatot egyéb kiegészítőkkel, mint például ülőalkalmatosságokkal, dísznövényekkel, kerti lámpákkal, bármikor könnyedén fokozhatjuk. Nem mellesleg egy jól kialakított terasz nem csak a nyári, de a téli hónapokban is remek szolgálatot tehet, nem csak a szemet gyönyörködtető látványával. 

Összegzés

Bárhogyan is döntünk és bármennyire is elfáradunk majd a tervezés alatt, mindig tartsuk szem előtt, hogy minden nehézség ellenére, talán minden fáradozást és anyagi ráfordítást megérhet, hogy örömet szerezzünk és lenyűgözhessük családtagjainkat, barátainkat, szomszédjainkat, és egy otthonos, kikapcsolódásra alkalmas környezetté alakítsuk kertünket. Miután elbúcsúztunk vendégeinktől, mi is kiélvezhetjük a végeredményt egy hosszas, elégedett pihenéssel egy kényelmes nyugágyon a friss levegőn, a csodaszép kertünkben.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását