2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Momentum és az atlétikai vébé

A Momentum nem támogatja az atlétikai vb megrendezését, és teljes mellszélességgel kiáll a Diákváros mellett. Ám azt is kijelentik: "az előválasztási kampányban sem lehet elfelejteni, hogy Budapest és a kormány közötti megállapodás felrúgása, az atlétikai vb vétója milyen egyéb következményekkel járhat."
2021. augusztus 30. hétfő 14:01 - HírExtra

2019 végén a kormány és Budapest között kötött megállapodás tartalmaz egy 50 milliárd forintos egészségügyi csomagot, mely az Egészséges Budapest Program financiális háttere: ebből a pénzből tudják a kerületek a sokszor akár 19. századi állapotban lévő orvosi szakrendelőket felújítani, ebből tudnak új eszközöket vásárolni, ez tudja azt lehetővé tenni, hogy az ország lakosságának közel ötödét kitevő budapesten ne kelljen hónapokat várni egy CT vagy MRI vizsgálatra. 

A Momentum budapesti frakciója ezért szerdán olyan módosítót fog beadni, mely az Egészséges Budapest Programot is beemeli a főpolgármester előterjesztésébe – ezt a mai sajtótájékoztatón Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelölte és Havasi Gábor a főváros momentumos egészségügyi tanácsnoka jelentették be.

Fekete-Győr András így fogalmazott: 

"Nem szeretem a cicaharcot, pláne, amikor ez pártok, politikusok között zajlik. A DK és Karácsony Gergely a koalíciós partnerekkel nem egyeztetve adták be a javaslatukat, jelentették be az atlétaikai vb vétóját. Szeretném felhívni mindannyiunk figyelmét, hogy közös kormányzásra készülünk jövő év áprilisától. Azt gondolom, hogy a jövő évi választást könnyebb lesz megnyerni, mint egy olyan országot kormányozni, amelyet 12 évig az Orbán rendszer züllesztett le. Ehhez elengedhetetlen, hogy azt a politikai kultúrát, amely a kölcsönös tiszteleten és együttműködésen alapul, azt mindenkoron tartsuk be. Az Egészséges Budapest Programot meg kell őrizni! Mi Diákvárost szeretnénk a diákoknak, de a budapestiek egészségéből nem engedünk. A COVID 4. hullámának kapujában pedig végképp nem."

Havasi Gábor, a főváros momentumos egészségügyi tanácsnoka elmondta:

„Az Fővárosi Önkormányzat egészségügyért felelős tagjaként azért dolgozom a kerületi polgármesterekkel közösen, hogy minden budapesti, lakjon bármely kerületben, 21. századi rendelőben kapjon megfelelő ellátást. Hogy amikor egy fővárosi polgárnál daganat gyanúja merül fel, ne kelljen hónapokat várnia CT vagy MR vizsgálatra, hanem 7 napon belül végezzék el a szükséges felvételt, és további 3 napon belül kapja meg az eredményt. Hogy megújulhasson és bővülhessen a XVI. kerületi szakrendelő vagy elkészülhessen Újbuda új gyermekgyógyászati központja. Ezeket a Budapestnek járó egészségügyi fejlesztéseket nem szabad kockáztatni. Mi a teljes garanciarendszer teljesülését követeljük.

Ezért a Momentum fővárosi frakciója csak olyan javaslatot hajlandó elfogadni, amely egyértelművé teszi, hogy ha a kormány akár csak egyetlen forinttal is kevesebb támogatást biztosít a budapesti egészségügynek, a Fővárosnak automatikusan meg kell vétóznia az atlétikai vb megrendezését. Ezek az egészségügyi fejlesztések nem eshetnek sem a politikai bosszú, sem az ellenzéken belüli előválasztási kampány áldozatául."
 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását