2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nyomoz a rendőrség a székház-botrány miatt

Tóth Endre, a Momentum budafoki képviselőjelöltje számolt be róla Facebook oldalán, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el az Ipartestület székházbotránya ügyében.
2021. augusztus 27. péntek 14:32 - HírExtra

„Nemrég kaptuk a hírt, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el "különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja” miatt az önkormányzat vezetése ellen. Hétfőn tettünk feljelentést Kerekes Gábor momentumos képviselőtársammal az Ipartestület székháza körüli botrányos ügyletek miatt, és most megkezdődik a nyomozás. Örülünk, hogy a rendőrség érdemben foglalkozik az üggyel, és bízunk benne, hogy nem marad következmények nélkül a közpénzen történő szavazatvásárlás." - írja Tóth Endre. 

Az ügy röviden:

- 100 millió forint közpénzt juttatott a budafok-tétényi önkormányzat a helyi Ipartestületnek egy olyan ingatlanért, amit 30 évig nem is használhat. Jurás László, a Fideszhez átállt ellenzéki képviselő szervezete nagyon jól járt a kétes ügyletekkel.

- Bár látszólag ajándékba kapta az önkormányzat az Ipartestület székházát, mégis közel 100 millió forint értékben fizetett ki összegeket, és engedett el adósságot a Jurás László által vezetett civil szervezetnek, és hozzájárult ahhoz is, hogy 30 évre egy Jurás vezette cég használhassa a székházat.

- Az ügy előzménye volt, hogy a 2019-es önkormányzati választáson Karsay Ferenc fideszes polgármester elvesztette a többségét a képviselő-testületben. Ekkor kötött szövetséget Jurás Lászlóval, az Ipartestület elnökével, aki az ellenzéki pártok támogatásával jutott be a képviselő-testületbe. Erős a gyanú arra, hogy Karsay az önkormányzatnak jelentős vagyoni hátrányt okozó szerződésekkel “hálálja meg” Jurás támogatását.

„A Momentum képviselőiként különösen fontos a közpénzzel való átlátható gazdálkodás és a korrupció elleni küzdelem. Azért dolgozunk, hogy megvédjük az itt élők által befizetett adóforintokat, és rászorítsuk az önkormányzat vezetőit, hogy a közpénzt valóban a köz érdekében használják fel!" – zárta beszámolóját a politikus.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását